Edirne "Edirne'ye Uğramadan İstanbul'a Gitme"

"Edirne'ye Uğramadan İstanbul'a Gitme"

21.02.2018 - 18:41 | Son Güncellenme:

.

Edirneye Uğramadan İstanbula Gitme

EDİRNE (AA) - Türk Hava Yolları ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğince (TÜRSAB) Makedonya'da düzenlenen Türkiye Tanıtım Günleri kapsamında, Edirne de tanıtıldı.

Haberin Devamı

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Üsküp'te düzenlenen organizasyona, Makedonyada'ki dışa dönük acentelerin katıldığını söyledi.

Edirne Belediyesi Turizm Danışmanı Aydemir Ay ile Edirne sunumu yaptıklarını anlatan Hacıoğlu, şunları kaydetti:

"Burada Edirne için acenta yetkilileri Balkanlar'ın başkenti tanımlamasını yapıyor. Edirne'de yaptığımız tanıtımların bir amacı da buydu bu algının burada oluşması güzel. Biz de burada Balkanlar'ın başkenti tanımının içini daha da doldurmak için uğraşıyoruz. Edirnekarimiz, badem ezmemiz, çinilerimiz kısaca el sanatlarımız tarihi tatlarımızla buradayız. Sunumda da Edirne'mizi anlatıyoruz. Aldığımız dönüşler mükemmel, acentalar yatak sayısının bu denli arttığını, butik otel sayılarının varlığını öğrenmeleri sonrası paket turlara daha fazla Edirne destinasyonu koyacaklarını söylediler. Yetkililere şunu söyledik, 'Edirne'yi anlamadan İstanbul'u anlayamazsınız' dedik. 'Edirne İstanbul'u fetheden medeniyet' dedik. O yüzden 'Edirne'ye uğramadan İstanbul'a gitme' sloganını kafalarına, gönüllerine işledik."