Dünya Efsanevi şair Neruda'nın kanserden ölmediği ortaya çıktı

Efsanevi şair Neruda'nın kanserden ölmediği ortaya çıktı

21.10.2017 - 12:34 | Son Güncellenme:

Diktatör Pinochet'nin iktidara gelmesinden 12 gün sonra prostat kanserinden öldüğü açıklanan Nobelli yazarın kalıntılarında, bir patojenik bakteriye rastlandı.

Efsanevi şair Nerudanın kanserden ölmediği ortaya çıktı

Nobel ödüllü Şilili yazar ve şair Pablo Neruda'nın kanserden ölmediği anlaşıldı. Uluslararası adli tıp uzmanlarından oluşan heyet, Neruda'nın kalıntılarında yapılan incelemelerin sonucunu Santiago'da düzenlenen basın açıkladı. Yapılan testler ölüm belgesinin Neruda'nın gerçek ölüm nedenini yansıtmadığını doğruladı.

Haberin Devamı

Neruda'nın 2013 yılında hakim kararıyla mezarından çıkarılan ve uzman heyeti tarafından incelenen kalıntılarında, patojenik bir bakteriye rastlandı. Uzmanlar, ünlü şairin ölümüne muhtemelen bu bakterinin yol açtığını tahmin ediyor.

Uzmanların bundan sonra patojenik bakteriyi tanımlamaya çalışacak. Sonuçların bir yıl içinde çıkması bekleniyor.

Efsanevi şair Nerudanın kanserden ölmediği ortaya çıktı

Sosyalist lider Salvador Allende'nin dostu ve destekçisi Pablo Neruda, Şili'de 1973 yılında General Augusto Pinochet liderliğindeki askeri darbeden 12 gün sonra ölmüştü. Resmi açıklamada, şairin prostat kanserinden yaşamını yitirdiği duyurulmuştu.

Neruda, ölümünden üç gün önce Meksika'ya sığınma talebinde bulunmuştu.

Haberin Devamı

Kalıntıları geçen yıl tekrar gömülen Neruda'nın eski şoförü Manuel Araya, Nobelli şairin gizli servis tarafından zehirlendiğini savunuyordu.