İzmir Ege Bölgesi Savunma Sanayii Tedarikçi Zirvesi Başladı

Ege Bölgesi Savunma Sanayii Tedarikçi Zirvesi Başladı

15.03.2018 - 14:05 | Son Güncellenme:

.

Ege Bölgesi Savunma Sanayii Tedarikçi Zirvesi Başladı

Savunma sanayisine yönelik üretim yapan ana firmalarla Ege Bölgesi’nden tedarikçi olmak isteyen firmaları bir araya getiren Ege Bölgesi Savunma Sanayii Tedarikçi Zirvesi başladı.
Yerli ve Milli bir Savunma Sanayinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen “Ege Bölgesi Savunma Sanayi ve Tedarikçi Zirvesi” İzmir Ticaret Odası(İZTO)’da başladı. İki gün sürecek zirve boyunca üretici işletmeler, savunma sanayi firmalarına malzeme ve hizmet üretmeleri, direkt satış ve anlaşma yapabilmesi, tedarikçi olabilmesi için 15’er dakikalık Savunma Sanayi Firması ve Tedarikçi B2B İş Görüşmeleri gerçekleştirilecek.
İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen zirvede konuşan İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş Zeytin Dalı Harekatı’nda yerli ve milli savunma sanayinin ne kadar önemli olduğunun görüldüğünü belirterek, “Biz savaş olsun istemiyoruz. Terör olayları olsun istemiyoruz. Ama ülkemizi korumak için hazırlık yapmak zorundayız” dedi.

“Milli ürünlerimizle bir harekat yapıyoruz”
Almanya’nın harekat sürecinde tanklarla ilgili ambargo koyma konusunu telaffuz ettiğini hatırlatan Demirtaş, "Dışarıdan alınan silahla, tankla, topla ülkemizin birliği, beraberliği ve bekasını korumak için bir savaş yapmak çok kolay değil. Cumhurbaşkanımıza bu vizyonu nedeniyle teşekkür ediyorum. İnsansız hava aracımızla, kendi obüslerimizle, uçaksavarlarımızla, milli ürünlerimizle bir harekat yapıyoruz. Bunun ne kadar önemli olduğunu Afrin’de gördük” diye konuştu.

“İzmir savunma sanayinde önemli bir potansiyele sahip”
Caydırıcı bir gücün ülke güvenliğinin sağlanmasında ilk adım olduğunu belirten Demirtaş, “Ülke olarak 30 yıla aşkın süredir ayrılıkçı teröre karşı mücadele veriyoruz. Ayni anda sınırımızın hemen ötesinde de savaşlar, çatışmalar yaşanıyor. Bu yüzden savunma sanayi ülkemiz için çok önemli. Geçmiş yıllarda ne yazık ki bazı ülkeler ihtiyaç duyduğumuz silahlan çeşitli bahanelerle bize vermedi. O nedenle, dışa bağımlılığı azaltıp, ele güne muhtaç olmadan askerimizin vatan savunmasında güçlü olma çabalarını takdir ile karşılıyoruz. Afrin’de teröre karşı başlattığımız Zeytin Dalı Harekat bu konunun önemini bize her zamankinden çok daha güçlü olarak hatırlattı. Bu vesile ile bir kez daha şehit olan askerlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Odamızda, savunma sanayine ürün tedarik edebilecek 18 Meslek Grubunda faaliyet gösteren 20 bini aşkın üyemiz bulunuyor. Bu sayı İzmir’in savunma sanayi için önemli bir potansiyel olduğunu gösteriyor. Organizasyon kapsamında Aselsan, Havelsan. Roketsan, TEI. BMC, FNSS, Otokar gbi savunma sanayi için önemli firmaları ağırlıyoruz. Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın desteği ile gerçekleştirilen organizasyonda İzmirli sanayi ve üreticiler Odamızda ağırladığımız firmalar ile ikili görüşme fırsatı bulacaklar” ifadelerini kullandı.
İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen zirveye Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sektörel Yatırım Planlama Müdürü Adına Hüseyin Kılıç, İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Müstakil Sanayici Ve işadamları Derneği İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü ile üyeleri, kalkınma ajansları, sanayici ve girişimciler ile birlikte diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri katıldı.