Ege 113 futbol sahası büyüklüğünde

113 futbol sahası büyüklüğünde

25.06.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, doğaya zarar veren, toprağı zehirleyen, kötü kokuya ve yangınlara neden olan vahşi depolama alanlarını rehabilite ediyor.

113 futbol sahası büyüklüğünde

2019 yılından bu yana vahşi depolama alanlarının ıslah edilmesi konusunda gerçekleştirdiği çalışmalarda sona yaklaşan büyükşehir, son olarak Altınoluk Vahşi Depolama Alanı’nda projeye başladı. 16 bin metrekare alanda 100 bin metreküpün üzerinde atık ıslah edilecek. Türkiye’nin oksijen deposu Kazdağları’nın yamacında yer alan ve bölgede yangın oluşumunu tetikleyerek çevreyi olumsuz etkileyen Altınoluk’ta çalışmalar hızlı bir şekilde tamamlanacak. Ekipler, atıkların düzenlenmesi sonrasında toprak kayması riskine karşı 31 metre genişliğinde taş duvar topuk sedde ve yağışların hızlı tahliyesi amacıyla da 900 metre yağmur suyu toplama kanalı yapacak.  

Haberin Devamı

11 gaz bacası 

Çöp gazının kontrollü tahliyesi amacıyla 11 adet kompost filtreli gaz bacası yerleştirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, doğayı ve insanı önceleyen bir yaklaşımla çalıştıklarını dile getirdi, “Toplamda 113 futbol sahası büyüklüğünde alan rehabilite edilecek” şeklinde konuştu.