Ege 15. mimari proje ‘Ege-Koop Tempus’

15. mimari proje ‘Ege-Koop Tempus’

15.10.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir’in konut fabrikası, şimdi de 220 bağımsız bölümden oluşacak Bornova Çamdibi’nde inşaata başlıyor. Modern yapının 500 milyona çıkacağını belirten Genel Başkan Hüseyin Aslan, “Şimdiden çok sayıda kişi başvurdu” diye konuştu.

15. mimari proje ‘Ege-Koop Tempus’

1984 yılından bu yana İzmir’de planlı kentleri birer birer hayata geçiren, gücünü ortaklarından ve vatandaştan alan Ege-Koop, 40 yıla yakın süredir çalışmalarını başarıyla sürdürüyor. Ege Koop’un; sağlıklı, planlı, güvenli binalar inşa etmeye devam ettiğini belirten Genel Başkan Hüseyin Aslan, “Kurumumuz şimdi de İzmir’in kalbi Bornova Çamdibi’nde bölgeye yeni soluk getirecek 15. mimari projesi, ‘Ege-Koop Tempus’ ile yeni bir inşaata daha imza atmaya hazırlanıyor” dedi.

Haberin Devamı

Üniversitede tez konusu

Yaptıkları konutlarda 150 bin kişinin huzur ve güvenle yaşadığını, bugüne kadar hiçbir kurumun gerçekleştiremediği, ‘uydu kent’leri İzmir’in 12 ilçesinde 15 proje ile üniversitelerde tez konusu olmasını sağladıklarını kaydeden Aslan, Çamdibi’nde 24 bin m2’lik alanda 220 bağımsız bölümden oluşan özenle hazırladıkları Ege-Koop Tempus projesinde çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade etti.

Aslan, yaklaşık 500 milyon liraya mal olacak Tempus’ta, zemin projesini Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü, Geoteknik Ana Bilim Dalı tarafından hazırladığını dile getirdi, “Projemizde 3 kat bodrum kat yer alacak. Çevre ile barışık olacak, su kaynaklarına önem vereceğiz. Kendi enerjimizi doğal yolla üretecek ve verimli kullanacağız. Karbon ayak izi prensiplerini önemsiyoruz. ‘Önce çevre’ diyerek, yeni bir hikaye yazacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Örnek daire görülebilir

‘Ege-Koop Tempus’un tüm projelerinin hazır olduğunu, Bornova Belediyesi’nden ön onayın alındığını söyleyen Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha inşaat başlamadan çok sayıda vatandaş aradı, ismini yazdırdı. Mutlaka Ege-Koop Tempus projesinden ofis ya da konut olarak yatırım yapmak istediklerini belirtti. Çamdibi’ni çok önemsiyoruz. Yıllarca dar cadde ve sokaklardan oluşan bu semtin şimdiye kadar baştan yaratılması gerekirdi. Bizim projemizle birlikte büyük değer kazanacak.”