Ege 21 sanatçıdan dayanışma sergisi

21 sanatçıdan dayanışma sergisi

09.04.2023 - 06:50 | Son Güncellenme:

Institut français İzmir, Türkiye ve Fransa’dan 21 sanatçıyı bir araya getirdiği “Sebil” sergisine bir ay boyunca ev sahipliği yapacak. Kapılarını ziyaretçilere açan sergi, İzmirli sanatseverlerin akınına uğradı.

21 sanatçıdan dayanışma sergisi

10 Mayıs’a kadar açık kalacak sergide, sınırlı sayıda yer alan eser baskılarının satışından elde edilen gelir, depremzedelere destek amacıyla bağışlanacak. İki ülke arasında dayanışma ağı oluşturacak sergi, 1-7 Haziran günleri arasında Marsilya Solarium Galeri’de de sanatseverlerle buluşacak. Institut français İzmir Müdürü José-Maria Queirós, Türkiye’nin yaşadığı afet sonrasında, sergi küratörü Carmen Bouyer ve ekibinin, Fransa ile Türkiye arasında köprü görevi görecek bu organizasyonu teklif ettiğini söyledi. Queirós, “Hemen harekete geçerek sergiyi hayata geçirdik. İlk günden karşılaştığımız yoğun ilgi bizleri duygulandırdı, çok gururluyuz. Depremzedelere destek olmak için bir şekilde küllerimizden yeniden doğmak ve hayata devam etmek gerekiyor. Destek olmak isteyen herkesi sergimize bekliyoruz” diye konuştu. Sergi küratörü Bouyer de, tüm ekip ve sanatçılarla güçbirliği yaparak afetzedelere yardım için gönülden çalıştıklarını dile getirdi, “Emek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.

Haberin Devamı

21 sanatçıdan dayanışma sergisi

İlk günden yoğun ilgi

Institut français İzmir’in, depremzedeler yararına düzenlediği su temalı “Sebil” sergisi ilk günden sanatseverlerin akınına uğradı. Eserler, 10 Mayıs’a kadar Institut français İzmir’de görülebilir. Elde edilecek gelir, depremzedelere gidecek.