Ege 21 yılda 92 milyar liralık yatırım

21 yılda 92 milyar liralık yatırım

07.01.2024 - 00:20 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Manisa’da bir dizi incelemelerde bulundu.

21 yılda 92 milyar liralık yatırım

Manisa’nın Akhisar ve Gördes ilçeleri arasında yapımı devam eden karayolu ile Gediz Kavşağı’nda incelemelerde bulunan Bakan Uraloğlu, “İhale sürecini başlatıyoruz. Hem karayollarındaki arkadaşlarımıza hem de büyükşehir belediyemize teşekkür ediyorum. Bundan sonra da beraberce inşallah takipçisi oluyoruz. Söz konusu kavşağımız, Manisa-Akhisar-Balıkesir-Bursa-İstanbul yolu, Manisa Çevreyolu, Manisa-İzmir yolu ve Manisa-Turgutlu-Uşak yollarının kesişim noktasında bulunuyor. Projenin tamamlanmasıyla mevcut yolda ortalama 50 dakika süren ulaşım süresini 11 dakika kısaltarak 39 dakikaya düşüreceğiz” dedi. Bakan Uraloğlu, daha sonra Manisa Öğretmenevi’ndeki il koordinasyon kurulu toplantısına katıldı, “En önemli projemiz İzmir-Manisa-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattımızdır. Proje 2026 yılı sonunda tamamlanacak. Ankara-İzmir Hızlı Demiryolu Projesi kapsamında Manisa’yı da hızlı tren ile tanıştıracağız. Tamamlandığında Ankara-İzmir mevcut demiryolu 824 kilometreden 624 kilometreye, seyahat süresi de 14 saatten 3.5 saate düşecek. Ankara-Manisa arası seyahat süresi de 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşecek. Yaklaşık yüzde 63’ü bitti” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

İstanbul, 3 saate indi

Ardından Manisa İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Bakan Uraloğlu, ulaşım ve altyapıda son durum hakkında bilgi aldı. Uraloğlu, “Manisa’ya 21 yıllık iktidarımız döneminde yaklaşık 92 milyar liralık ulaştırma yatırımı yaptık. İstanbul-İzmir Otoyolu diye adlandırdığımız yol proje ismini böyle koyduk ama Manisa burada en çok uzunluğa sahip olan ilimiz.

125 kilometresi Manisa ilinden geçiyor. Biz Manisa’yı otoyol standardıyla seyahat imkanına kavuşturduk. Bugün Manisa’dan İstanbul’a gitmeye kalktığınız zaman yasal hız sınırlarıyla 3 saat gibi bir sürede İstanbul’a rahat gidebiliyoruz. Eğer bu yolu yapmasaydık bugün 10 saatin üzerinde ancak İstanbul’a gitmiş olacaktık. Yine meşhur Sabuncubeli tünelini yaptık. Manisa ile İzmir’in birbirine olan komşuluğunu daha da pekiştirdi. Manisa-Akhisar-Balıkesir yolunu bitirdik. Manisa-Turgutlu yolunu bölünmüş yol haline getirdik. 12 tane devam eden çalışma var” şeklinde konuştu. 

Haberin Devamı

‘Hizmetlerin kalitesi artacak’

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile bir araya geldi. Uraloğlu, “Önümüzde yerel seçimler var. Bu seçimlerde tekrar AK Parti belediyeciliğiyle, Cumhur İttifakı belediyeciliğiyle inşallah Manisa’da hizmetlerimizin kalitesini, hızını her şeyini biraz daha artıracağız” dedi.