Ege 232 konteynerli kent

232 konteynerli kent

22.02.2023 - 00:20 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir, 16 dönümlük alanda İzmir’i temsilen “232” konteynerli ve bin kişi kapasiteli bir kent kuruyor.

232 konteynerli kent

Depremin yaralarını sarmak için Osmaniye, Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta afet koordinasyon merkezleri kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ta konteyner kent kuruyor. Depremin merkez üssü Pazarcık’ın Narlı beldesindeki 16 dönümlük alanda kurulacak kentte, İzmir’in telefon alan koduna ithafen 232 konteyner olacak.

Haberin Devamı

‘İlk biz kuracağız’

ESHOT Genel Müdür Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş Afet Koordinasyon Birimi Koordinatörü Kerim Özer, “Konteynerlerimizi İzmir’deki ESHOT atölyelerinde üretiyoruz, portatif olarak buraya getirip monte ediyoruz. Ortalama bir tırda 10 konteyneri getirmiş oluyoruz. Günde 5’er tane olmak üzere hazırlıyoruz. Sosyal alanları, kreşi olacak. Bu bölgede ilk konteyner kenti biz yapacağız ve teslim edeceğiz. O iddiayla gece gündüz demeden 24 saat çalışıyoruz” diye konuştu. Konteyner kent dışındaki çalışmalar hakkında da bilgi veren Özer, şöyle konuştu:

“Çadırlarımızı depremzedelere hızlı bir şekilde ulaştırdık. Buraya gelen yardımları, ihtiyaçlara göre ulaştırıyoruz. Her gün bir ilçede çöpleri topluyoruz. Salgın riskine karşı ilaçlama yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkanlarını burada vatandaşlarımıza sunmak için çalışıyoruz.” 

Haberin Devamı

232 konteynerli kent

Kahramanmaraş’ta temizlik seferberliği

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremin yaralarını sarmak için teyakkuza geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi birimleri, 4 ilde eş zamanlı çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kahramanmaraş’ta kurduğu Afet Koordinasyon Birimi’nde konuşlanan ekipler, Kahramanmaraş merkezi ve çevre ilçelerde temizlik seferberliği başlattı. Narlı’da kurulan merkezden her gün sabah bölgeye hareket eden temizlik işleri ekipleri, Kahramanmaraş merkez, Pazarcık, Narlı başta olmak üzere yıkımın yaşandığı yerlerde sokak sokak çöpleri topluyor. Ekipler, günde 8 tonun üzerinde çöpü toplayarak çöp döküm alanına götürüyor.

Sobalı çadırlarda çocuklar üşümeyecek

Depremin merkez üssü olan Pazarcık’ın Narlı Beldesi’nde kurulan İzmir Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Birimi, sobalı 142 çadırın kurulumu tamamlandı. İzmir Büyükşehir’in bölge halkına birçok faydasının dokunduğunu belirten depremzedeler, “Minnettarız, sonsuz teşekkür ediyoruz. Çocuklarıma sayısız faydası oldu, unutamayız. Çocukları çok üşüyorlardı ama bu çadırda iyiler” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgeye gelen yardımların doğru bir şekilde ulaşması için de kurumlarla işbirliği yapıyor. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Eğitim-Sen gönüllülerinin bölgede kuracakları çocuk oyun ve rehabilitasyon alanı için ekipler alana giderek kurulum yaptı. Bölgede gönüllü olarak depremzedelere hizmet veren İzmir KESK gönüllüsü eğitimci Önder Canveren, “Çocukların hayatlarının normalleşmesi ve travmalarını atlatabilmeleri için bu çadıra çok acil ihtiyacımız vardı. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki bölgedeki en organize ve en hızlı ulaşabildiğimiz belediye İzmir Büyükşehir Belediyesi” dedi.