Ege 249 yıllık İTÜ ekolü İzmir’de

249 yıllık İTÜ ekolü İzmir’de

06.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları mühendislik ve matematik alanındaki başarılarını edebiyat, spor ve sanata da taşıyor

249 yıllık İTÜ ekolü İzmir’de

Yedi yıl önce kapılarını açan İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları, kentin simge eğitim-öğretim kurumuna dönüştü. İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları Kurucu Temsilcisi Esra Sandalcı Adam, “Atatürkçü, çağdaş, Cumhuriyet ilkelerine sonuna kadar bağlı bir okul olarak, kaliteden asla ödün vermeyen, öğrencilerimizi geleceğe güvenle hazırlayan bir eğitim kurumuyuz. Bu ilkeden yola çıkarak 7’nci senemizde ISO 9001 Kalite Belgesi alarak eğitimde kalite misyonumuzu taçlandırdık” dedi.

Haberin Devamı

- İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları ne zaman kuruldu?

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları, 2000 yılında “Ana Kucağından İTÜ’ye” anlayışı ile kuruldu. Hedef, İTÜ’nün akademik birikimi ve değerlerini k-12 boyutunda ilk ve ortaöğretime taşımaktı.

- Peki, İzmir’e nasıl kazandırıldı?

Biliyorsunuz İzmir, Türkiye’nin en ileri görüşlü, en üretken, en modern şehirlerinin başında geliyor. İşte bu noktada İTÜ ekolünün İzmir’de var olması da tüm bu özellikleri destekler nitelikte olacaktı. O dönem aile şirketimizde 2. nesil tepe yöneticisi olarak çalışıyorken 2014 yılında bu hayali gerçekleştirmek üzere 20 anaokulu öğrencisi ile yola çıktık. Aradan 7 yıl geçti. Her geçen yıl İzmirlilerden daha çok ilgi görüyoruz. Öğrencilerimizin özgüveni yüksek, etik değerlere saygılı, disiplinli, yaratıcı yönleri gelişmiş, topluma duyarlı, sanatı ve sporu yaşam biçimi haline getirmiş, çok yönlü bireyler olarak yetişmelerini görmek büyük bir gurur ve mutluluk veriyor. Üç yaştan itibaren, 12. sınıfa kadar her kademede İTÜ ekolüne dayanan bir eğitim öğretim programı uyguluyoruz.

Haberin Devamı

- Ana Kucağından İTÜ’ye sloganı nasıl bir vizyondan ortaya çıktı?

Çocukların ilk eğitimi ailede başlar. Sonra o çocuklar bize emanet edilir. Aileler ile ortak paydamız, öğrencilerimizi hayal ettikleri geleceğe hazırlamak. Bu sebeple okullarımızda eğitim gören öğrencilerimizi başta İTÜ olmak üzere yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelere uğurlamak, “Ana Kucağından İTÜ’ye” sloganımızı özetliyor.

- Eğitim anlayışınızda nasıl bir fark ortaya koyuyorsunuz?

Her eğitim kurumunun amacı geleceğe nitelikli öğrenci yetiştirmek olsa da, her okulun farklı kültürü ve iklimi var. Ancak tek bir gerçek var ki o da geleceği; farklı olanlar, değişime adapte olanların şekillendireceğidir. Biz de bu gerçeği temel alarak fark yaratan nesiller yetiştiriyoruz.

- İTÜ GV İzmir’de nasıl olanaklar var?

Bir eğitim kurumunun sahip olabileceği tüm olanaklar var. Anaokulumuzda çift dilli eğitim programı (bilingual) uygulanıyor. Öğretmen başına düşen öğrenci oranı, gelişmiş ülke standartlarının üzerinde. 7G eğitim sistemimiz ile akademik gelişimle sınırlı kalmayıp her öğrencinin zihinsel, duygusal, fiziksel, sosyal gelişimlerini destekliyoruz. Böylelikle öğrencilerimizin kendi beceri ve yeteneklerinin farkına varıp potansiyellerini üst seviyeye çıkarmalarına yardımcı oluyoruz. Geleceğin özgüven sahibi bireyleri olmaları için ihtiyaç duydukları her türlü olanağı sunuyoruz.

Haberin Devamı

- İTÜ denilince akla matematik, mühendislik gelir, diğer alanlarda nasılsınız?

Uyguladığımız ileri Bilim Programı ile, k-12 okulu olarak fen ve matematik alanlarını tercih eden öğrenci grubunun yoğunlukta olduğu bir okuluz. Ancak okul sadece öğreten değil, hayal etmeyi ve düşünmeyi sağlayan bir yapıdır. Bu yüzden öğrencilerimizi sadece sayısal alanda değil her alanda hayata hazırlıyoruz. Edebiyat, spor, sanat, bilim alanlarında eğitsel öğrenci kulüplerimiz, spor-sanat okullarımız, ulusal ve uluslararası sosyal ve bilimsel gezilerimiz, etkinliklerimiz, uluslararası değişim programlarımız gibi birçok alanda beceri ve yeteneklerinin gelişmesine destek veriyoruz.

Haberin Devamı

- Yabancı dildeki farklılıklarınız nedir?

Yabancı dil çağımızın olmazsa olmazı. Sadece İngilizce ile sınırlı da değil. Öğrencilerimizin İngilizceyi entelektüel seviyede farklı alanlarda etkin bir şekilde kullanmalarını sağlayacak bir eğitim uyguluyoruz. Öğrencilerimiz Türk ve yabancı öğretmenleriyle bahçe, kantin, okul gezileri, yemekhane, teneffüs saatleri gibi birçok alanda iletişimi sadece İngilizce olarak sağlıyor, böylece dili doğal ikliminde öğrenme ve pekiştirme imkanı buluyor. 11.sınıf sonunda öğ rencilerimizin, yetkinliklerini ölçtükleri yabancı dil sınavlarında C1 seviyesine ulaşması hedefleniyor.

- İkinci yabancı dil eğitimi var mı?

Öğrencilerimiz 5.sınıftan itibaren de 2. yabancı dil olarak İspanyolca ve Almanca dillerinden birini seçmeli olarak görüyor. Almanca ve İspanyolca seçmeli yabancı dil dersleri ile öğrencilerimiz DELE ve FİT sınavlarına girerek uluslararası düzey sertifikalarına sahip olur.

Yurtdışı bağlantısı

Haberin Devamı

- Gençler, uluslararası eğitime büyük önem veriyor. Bu konuda öğrencilere neler sunuyorsunuz?

Bir eğitim kurumunu farklı kılan en önemli özelliklerden biri uluslararası işbirlikleri ve akreditasyonlarıdır. Öğrencilerimizin yurt dışı üniversitelerine başvurmalarını sağlayan College Board, İngiltere ve Birleşik Krallık ülkelerindeki üniversite başvuruları için ise UCAS (the Universities and Colleges Admissions Service) üyeliklerimiz bulunuyor. Yurt dışı hedeflerine ulaşmak için öğrencilerimiz, IELTS, SAT, TOEFL, ACT ve AP gibi uluslararası sınavlara hazırlanıyor. Tüm bu süreçte de yurt dışı danışmalık hizmetimiz ile birlikte öğrencilerimize sağlıklı ve doğru seçim yapmaları konusunda destek sağlıyoruz.

Bütünsel yaklaşım

- Üniversiteye hazırlık ve LGS’deki başarınızın sırrı nedir?

LGS ve Üniversiteye Hazırlık programlarını etkin ve verimli kullanıyoruz. Hazırlık sürecimizde etütler, hafta sonu kursları, ara tatillerde LGS kampları, telafi çalışmaları, süreç izleme sınavları öğrencimizin kendisini sınava daha donanımlı bir şekilde hazırlanmasını sağlayan ek çalışmalarımız. Bu sayede LGS ve YKS sınav başarılarımızda hedeflerimize ulaşıyoruz. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Etkin ve yapılandırılmış ders programlarımız, kalıcı öğrenmeyi hedefleyen bütünsel eğitim yaklaşımımız, güçlü eğitim kadromuz, köklü kurumsal yapımız ve İTÜ bağımız; bu başarıları da beraberinde getiriyor.