Ege 27 yıldır acısı taze

27 yıldır acısı taze

04.07.2020 - 00:05 | Son Güncellenme:

2 Temmuz 1993 günü Sivas’taki Madımak Oteli’nde yakılarak öldürülen 33 aydın ve sanatçı, İzmir’de anıldı. Katliamın 27. yıl dönümünde Büyükşehir Belediyesi; hayatını kaybedenlerden Behçet Aysan’ın kızı Eren Aysan ile Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok ve Ozan Nesimi Çimen’in oğlu sanatçı Mazlum Çimen’in konuşmacı olarak katıldığı panel düzenledi. Katılımcılar, “Sivas bir ilk değildi ama başka bir özelliği vardı, ‘Cumhuriyet burada kuruldu. Burada yıkılacak’ sloganıyla nefret kültürünü simgeliyordu. Biz, bize neler yapıyoruz? Çünkü artık gerçekten yorulduk” mesajı verdi.

27 yıldır acısı taze

Bayraklı Belediyesi de anma programı düzenledi. Yaşamını yitirenler anısına 2 Temmuz Anıtı önüne karanfil bırakan Başkan Serdar Sandal, “Sivas’ta yapılan sadece Alevi yurttaşlarımıza yönelik bir katliam değildir. Bu ülkenin aydınlarına, cumhuriyete, birlik ve beraberlikten yana olanlara karşı yapılan bir saldırıdır” dedi. CHP İlçe Başkanı Pınar Susmuş da, “İnancından, düşüncesinden dolayı yok edilen insanların acısını paylaşıyoruz ve bu uğurda vereceğimiz mücadelenin kararlılığını haykırıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kara bir leke

Güzelbahçe’de ise CHP İlçe Gençlik Kolları anma töreni düzenledi. “Katiller hala aramızda” diyen CHP İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, “Umudumuz, bu tür olayların müsebbiplerine gereken cezaların verilmesi” ifadelerini kullandı. Madımak’ın ülkenin en büyük kara lekelerinden biri olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mustafa İnce ise, “Bu ülkeyi karanlık zihniyetlerin ellerine bırakmayacağız” dedi. Menemen Belediyesi’nin saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan anma programında konuşan Başkan Serdar Aksoy, “33 can, Pir Sultan Abdal’ı anmak için Sivas’taki Madımak Otel’inde bir araya gelmişti. Tam 27 yıl geçmiş ama acısı dinmedi. Unutmadık, unutturmayacağız. Bir daha bu katliamların yaşanmaması için, bir daha aydın insanların, gençlerin, çocukların yakılmaması için evlatlarımıza bunu anlatmak zorundayız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Unutturmayacağız

Kuşadası Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas’ta katledilen 33 kişiyi andı. Kuşadası İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda gerçekleşen törende, “Sivas Katliamı Türkiye’nin aydınlığına, çağdaşlığına, demokrasiye, halkların kardeşliğine, eşitliğe, özgürlüğe ve bir arada yaşama kültürüne yapılan bir saldırıdır. Sivas’ın ışığını asla söndürmeyeceğiz, unutturmayacağız” mesajı verildi.