Ege 3 yılda 78 milyonluk yatırım!

3 yılda 78 milyonluk yatırım!

07.06.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, göreve geldikleri süreden itibaren ilçenin yatırıma doyduğunu belirtti, “Koçarlı’nın marka kent olması için çalışıyoruz. Ne yapsak az. Projelerimiz devam edecek” dedi.

3 yılda 78 milyonluk yatırım

Koçarlı Belediyesi’nin 2019-2022 yılları arasında hayata geçirdiği yatırım miktarı 78 milyon liraya ulaştı. Belediye binası, emniyet ve jandarma binası, millet bahçesi, düğün salonları, çok amaçlı konferans salonu gibi önemli yatırımları ilçeye kazandırdıklarını ifade eden Başkan Nedim Kaplan, “Ayrıca KYK yurdu, Koçarlı Devlet Hastanesi, Koçarlı Çakırbeyli turizm yolu, Cihanoğlu Kulesi ve çevre düzenlemesi, Latmos bölgesi çevre düzenlemesi projesi, Adnan Menderes Kent Orman yenilemesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hizmet binası, Kocababa deresi ıslah çalışması ve peyzaj düzenlemesi, tarımsal amaçlı soğuk hava deposu yapımı, Engelsiz Yaşam Merkezi, Engelsiz Yaşam Parkı, Yaşlı Yaşam Köyü projesi, Yeniköy trap atış merkezi, Yeni Mahalle Yaşam Merkezi ve Spor Tesisleri, gençlik merkezi, kapalı spor salonu, kapalı yarı olimpik yüzme havuzu projesini hayata geçirecek olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bunların yanında Akıllı Şehirler projemiz, biyogaz tesisi projemiz ile sıfır atık projesi kapsamında gerçekleştirecek olduğumuz atık getirme merkezi, güneş enerji santrali projesi, TOKİ ile de ilçemize daha da değer kazandıracağız” dedi.

Haberin Devamı

3 yılda 78 milyonluk yatırım

İlçenin kalbine modern dokunuşlar

Koçarlı ilçe merkezi; belediye ve emniyet binasının yapılması, Cumhuriyet Meydanı ve Adnan Menderes Parkı’nın yenilenmesiyle bambaşka bir görünüme kavuştu. Göreve geldiği günden beri Koçarlı’yı marka ilçe yapma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın girişimleri, İçişleri Bakanlığı’nın desteğiyle ilk olarak yeni belediye ve emniyet binası yapıldı. Doğu kısmında emniyetin yer aldığı, bodrumla birlikte toplam 5 kattan oluşan bina, ilçenin misafirhane, kadın ve gençlik merkezi ile e-ticaret ve yöresel ürünler doğrudan satış merkezi ihtiyacını da karşılayacak şekilde çok fonksiyonlu olarak inşa edildi. Hizmete açılan yeni binanın çevresinde bulunan Cumhuriyet Meydanı ve Adnan Menderes Parkı Aile Çay Bahçesi’ne de el atıldı. Son olarak meydan ve parkın baştan aşağı yenilenmesi ile ilçe merkezi, modern ve güzel bir görünüme kavuştu. İlçeye değer katacak işlere imza attıklarını belirten Başkan Kaplan, “Koçarlımıza modern, akıllı ve çevre dostu bir bina kazandırdık. İçinde restoranı, kafeteryası, konaklama yeri, belediye birimleri çalışma alanı, kadın dinlenme evi ve doğrudan satış merkezinin bulunduğu binamız kendi elektriğini kendisi üretecek. Mevcut potansiyeliyle binamız, belediye binaları arasında Türkiye’de tek olma özelliğine sahip. Binamızın tamamlanmasının ardından ilçemizin kalbi olan Cumhuriyet Meydanı’mıza dokunuş yaptık. Yaptığımız düzenlemeyle meydanı, güzelleştirdik. Son olarak Adnan Menderes Parkı Aile Çay Bahçemizi yeniledik. Bunlar, ilçemize modern kent görünümü kazandırma anlamında önemsediğimiz projelerdi. Tüm girişim ve mücadelemiz, Koçarlımızın makus talihini değiştirmek ve yeniliklerle tanışmasını sağlamak adınadır” dedi.

Haberin Devamı

3 yılda 78 milyonluk yatırım

Koçarlımız kazanıyor

‘Gönül belediyeciliği’ ve ‘Bu İlçeye Değer’ sloganıyla yol haritasını belirlediklerini, ilçenin her köşesine eşit hizmet götürdüklerini vurgulayan Kaplan, “Koçarlı’yı marka ilçe yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Koçarlımıza kazandırılacak olduğumuz yatırımları hızlandırmak için bakanlarımız, milletvekillerimiz ve genel müdürlerimizle sürekli temaslarda bulunuyoruz. Bizim amacımız daha yaşanılabilir bir Koçarlı inşa etmek.

Haberin Devamı

Yarınlara daha yaşanılabilir bir Koçarlı bırakabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Biz çalıştıkça ilçemiz gelişiyor ve kazanıyor” dedi.

Hizmet atağı...

3 yıllık görev süresini geride bıraktığı hatırlatan Başkan Kaplan, “Bu 3 yılda 78 milyonluk yatırımla ilçemize değer kattık. Belediye meclis üyelerimiz, personelimiz ve tüm ekibimizle ilk günkü heyecan ve Koçarlı sevdasıyla büyük mesafe kat ettik. Ama yapacağımız daha çok iş var. Bugüne kadar yaptığımız hizmetler gelecek yıllarda yapacak oluğumuz hizmetlerin teminatıdır. Biz halkımıza verdiğimiz sözler noktasında ne dediysek onları bir bir hayata geçiriyoruz. Koçarlı bugüne kadar almadığı yatırımları almaya başladı ve bu güzel ilçemiz yatırıma doyacak” vurgusunu yaptı.