Ege 30 yıl bekledi

30 yıl bekledi

16.12.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çocukken geçirdiği menenjit nedeniyle el ve ayağında şekil bozuklukları oluşan Sedat Şık hayırseverlerin desteğiyle ameliyat olduktan sonra 30 yılın ardından ilk kez ayakkabı giydi.

30 yıl bekledi

Manisa Şehzadeler’de yaşayan ve 2 yaşındayken geçirdiği menenjit nedeniyle sağ ayağı ve elinde şekil bozuklukları oluşan Sedat Şık (32), sokakta Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen ile karşılaşınca mucizeyi yaşadı. Valilik öncülüğünde kampanya başlatılıp ameliyat parası toplanan Şık, iyileştikten sonra kendisi için yapılan 6 santimetre yüksekliğindeki ortopedik ayakkabısını giydi.

Haberin Devamı

30 yıl bekledi

Vali Yardımcısı Özmen, ayakkabısını vermek için Şık’ı evinde ziyaret etti. Özmen, hayaline kavuşan Şık’a ayakkabısını da kendisi giydirdi. Şık ayakkabılarına, “Canım benim” diyerek sarıldı. Yaz- kış terlikle dolaşarak mendil satan Şık, Özmen ile karşılaştıktan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:

75 bin lira toplandı

“Özmen’in girişimleriyle sosyal medyada kampanya başlatıldı ve hayırseverlerin desteğiyle 75 bin lira toplandı. Ağustosta Ankara’da bir hastanede ameliyatım yapıldı. Ayağımdaki 14 kemik kırılarak düzeltildi. Yardımları için herkese çok teşekkür ederim. Çok güzel duygular yaşıyorum. İlk ayakkabım.”

Operasyon riskliydi

Şık’ın Manisa’da herkes tarafından tanınan ve sevilen sempatik birisi olduğunu dile getiren Vali Yardımcısı Özmen ise, “Bir gün sokakta karşılaştığımızda, bunun kalıcı bir hastalık olmadığını aslında düzeltecek bir rahatsızlık olduğunu öğrendim. Operasyon riskliydi ancak şu an ayağı düzeldi, üzerine de basıyor. Kendisine fizik tedavi desteği de sağladık ama biraz zaman alacak” diye konuştu.