Ege 40 milyon liralık modern fabrika

40 milyon liralık modern fabrika

12.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

Ürünlerinin yüzde 68’ini ihraç eden Ege Vitrifiye, son teknolojiyi kullanacağı yeni yatırımıyla üretim kapasitesini ve kaliteyi artıracak

40 milyon liralık modern fabrika

İZMİR’in Kemalpaşa ilçesinde faaliyet gösteren Ege Vitrifiye, 40 milyon liralık yatırımla, klozet üretim kapasitesini yıllık 150 bin adet artıracak. Ege Vitrifiye Genel Müdürü Merter Savaş, yeni robot destekli makinelerla üretilecek yüksek kaliteli ve homojen ürünleri yurt dışı pazarına sunup ihracata katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Bünyelerinde 5 boyutlu CNC tezgahıyla birlikte son teknolojiyi barındırdıklarını belirten Savaş, şöyle konuştu:

Yerli üretim

“Basınçlı döküm yatırımı, dünyanın vitrifiye üretiminde ulaştığı en son teknolojiden oluşuyor. Toplam üretim kapasitesi 1.4 milyon adet olan ve yüzde 68’ini ihraç eden Ege Vitrifiye, 480 kadrolu çalışanıyla, yerli üretime yüzde 83 katkı koyuyor.”

Açılışta katılan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, “Türkiye adına teşekkür ediyorum. Ülkeye döviz kazandıran, istihdam sağlayan, ekonomiye omuz veren kim varsa, bu zor zamanlarda önemli bir rol üstleniyor” diye konuştu. İbrahim Polat Holding CEO’su Baran Demir de, “Ekonomimizin geçtiği darboğazda, yatırım yapmaktan vazgeçmedik" dedi.

Yazarlar