Ege 7’den 77’ye hitap ediyor!

7’den 77’ye hitap ediyor!

24.12.2023 - 00:20 | Son Güncellenme:

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer’in seçim sözlerinden biri olan Çocuk Köyü, her yaştan vatandaşın ilgisini çekiyor. Başta Anıtkabir Miniatürk olmak üzere ters evden Survivor parkuruna birçok alan bulunuyor.

7’den 77’ye hitap ediyor

Kınık Belediyesi’nin faaliyete geçirdiği Çocuk Köyü, yoğun ilgi görüyor. Binlerce kişiyi ağırlayan Kınık Belediyesi Çocuk Köyü, 7’den 77’ye herkesin ilgisini çekmeye devam ediyor. 

Haberin Devamı

Kınık-Bergama Karayolu Dündarlı yol kavşağı bölgesinde 20 bin 450 metrekare alan üzerine inşa edilen Çocuk Köyü’nde başta Anıtkabir Miniatürk olmak üzere ters evden Survivor parkuruna, atlı karıncadan deprem simülasyon merkezine kadar her yaştan vatandaşın hem zaman geçirip hem de farkındalık edineceği alanlar mevcut.

7’den 77’ye hitap ediyor

Tam donanımlı tesis

Çocuklar için özenle hazırlanan butaforlarda Çocuk Akademisi, Çocuk Müzesi’nde ise; aile, sağlık, hukuk, hayvan sevgisi, enerji, haberleşme, yapay zeka, beslenme ve sosyal medya iletişim konularının işleneceği alanlar da bulunuyor. Çocuk Köyü’nü ziyaret eden çocuklar, eğitmenlerle birlikte eğitim alanlarını tek tek gezerken hem eğlenip hem öğrenmeyi deneyimliyor. Kınık Belediyesi’nin ikinci şubesi Sakız Adası Sosyal Tesisi ve Fransız butik pastane olan Pastarella’da yetişkinler de zaman geçirebiliyor.

Haberin Devamı

“Seçimlerden önce hemşehrilerimize birçok söz verdik, tamamına yakınını hayata geçirdik” diyen Başkan Dr. Sadık Doğruer, “Çocuk Köyü de ilçe halkına verdiğimiz sözlerden birisiydi. Elbette yaptığımız her işte, her yatırımda bizlere destek olan hükümetimize ve bakanlığı döneminde kapısını her çaldığımızda bizlere inanarak destek veren İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu’na minnettarız. Çocuklar oyun gruplarında eğlenip meslekleri tanırken; ebeveynleri de yaşam alanlarında zaman geçirebilecek” diye konuştu. 

Doğruer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Alanımızda Çocuk Müzesi, trafik eğitim alanı, Anıtkabir Miniatürk, macera parkı, masal kahramanları, hayvanlar alemi, go-kart, engelli farkındalık merkezi, deprem simülasyon merkezi, ters ev, gençler için kapalı yüzme havuzu, 13 halı saha ve 5 adet tenis kortu da bulunuyor. Bisiklet, yüzme, tiyatro ve müzik atölyeleri düzenleniyor.”