Ege 81 ilin göz nuru Behice Boran'da

81 ilin göz nuru Behice Boran'da

11.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kuşadası Belediyesi, Türkiye’nin ilk kadın sosyoloğu ve parti genel başkanı Behice Boran’ın adını taşıyan parkı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde hizmete açtı

81 ilin göz nuru Behice Boranda

Kuşadası Belediyesi, Türkiye’nin ilk kadın sosyoloğu ve ilk kadın parti genel başkanı olan Behice Boran’ın ismini taşıyan parkın açılışını 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yaptı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince bütünüyle yenilenerek bambaşka bir görünüme kavuşturulan Behice Boran Parkı’nın açılışına Belediye Başkanı Ömer Günel, eşi Duygu Gül Günel, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve Kuşadalılar katıldı. Çalışmalar kapsamında, içinde 190 metrekarelik piknik alanı ve 1448 metrekarelik yeşil alan barındıran toplam 3 bin 424 metrekarelik parkın duvarları, otomatik sulama sistemi, aydınlatmaları ve oturma grupları tümüyle yenilendi. Çocuk oyun alanı genişletilerek zemini kauçukla kaplandı. Parka ayrıca mahalle sakinlerinin açık havada egzersiz yapabilmelerine imkân sağlayacak spor aletleri monte edildi.

Haberin Devamı

Motif ormanı beğenildi

Behice Boran Parkı’nda Türkiye’nin 81 ilinden kadınların gönderdiği el işi motiflerin Burçin Orhon tarafından birleştirilmesiyle oluşturulan Türk Kadınının Motif Ormanı da ilk kez sergilendi. Ortasında Atatürk portresi ile Türk bayrağı olan ve rengarenk deseniyle kadınların birleştirici gücünü simgeleyen motif ormanı, büyük beğeni topladı.
Tüm kadınların gününü kutlayan Başkan Günel, “Göreve geldiğimiz günden beri tüm yeşil alanların ve parkların son metrekaresine kadar hemşehrilerimiz tarafından kullanılması için çaba sarf ediyoruz. Bu nedenle park alanlarımızı bu amaçla planlıyoruz. Parkımızı yenilerken, mahallemizdeki çocukların da isteklerini dikkate aldık” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Kadının Rengi’ İbramaki’de

İbramaki Sanat Galerisi, Kuşadası Belediyesi’nin düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ‘Kadının Rengi’ isimli sergiye ev sahipliği yapmaya başladı. 15 kadın ressamın 35 eserinin yer aldığı sergi, beğeni topladı.
Serginin açılışında konuşan Başkan Ömer Günel’in eşi Duygu Gül Günel, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı, “Kadının ve sanatın olduğu her yerde her şey çok daha güzel oluyor. Tüm sanatçılarımıza emekleri nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi. Küratörlüğünü Suna Erdoğan’ın yaptığı Alev Kalyoncu, Aliye Odabaşı, Ayla Gürkan, Birsen Önce, Çiğdem Karadaş, Fatoş Tutum, Filiz Özdemir, Hatice Soydan, İpek İşlek, Necla Güngör, Nil Erbay, Nuran İstanköylü, Sühenda Bozkurt, Suna Erdoğan ve Yıldız Soydan’ın yağlı boya tekniği ile hazırladığı eserlerin yer aldığı “Kadının Rengi” isimli sergi bir hafta boyunca İbramaki Sanat Galerisi’nde görülebilir.

81 ilin göz nuru Behice Boranda

Ada, kadınlarla daha bir güçlü

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Kuşadası’nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kuşadası Belediyesi ve Kent Konseyi’nin katkılarıyla Kuşadası Kadın Platformu tarafından düzenlenen etkinliğe, kadınlar ellerinde taşıdıkları mor balonlarla katıldı. Belediye binası önünde bir araya gelen kadınlar, yağmura rağmen İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’na kadar yürüdü, barış mesajları verildi. Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 Sayılı kanuna atıfta bulunan 6284 metrelik Yaşam Hak Koşusu düzenlendi. Farklı yaş ve meslek gruplarından çok sayıda Kuşadalı kadının katıldığı koşuda, 11 yaşındaki Ela Yelkenli birinci oldu. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşegül Taşdelen Dağlı, 8 Mart’ın kadın mücadelesi açısından önemine dikkat çekti, “Kadınlar ve erkekler dayanışma içinde mücadele ettikçe, hayat eşitliğe doğru akacak. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun” şeklinde konuştu.