Ege 9 Eylül ruhu kenti saracak

9 Eylül ruhu kenti saracak

07.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir, kurtuluşunun 100. yılında büyük bir coşkuya ev sahipliği yapacak. Cumhuriyet Meydanı’nda Tarkan sahne alacak. Karşıyaka, havadan, denizden ve karadan kutlayacak

9 Eylül ruhu kenti saracak

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı muhteşem etkinliklerle kutlanacak. Cumhuriyet Meydanı, büyük bir coşkuya sahne olacak. Karşıyaka’da ise denizden, havadan ve karadan kutlanacak. Sabah Zafer Yürüyüşü ile başlayacak 9 Eylül etkinlikleri gün boyu devam edecek. İzmir semaları, saat 16.15’ten itibaren önce Genel Havacılık Uçakları ve İzmir kulüpleri selamlama uçuşuna sahne olacak. Gökyüzü, Hürkuş Gösteri Uçuşu, Solo Türk, Türk Yıldızları, Jandarma Çelik Kanatlar gösterisi, Polis Havacılık Üzüm Salkımı, Sahil Güvenlik Arama Kurtarma ve selamlama ile Flyboard gösterisiyle şenlenecek. Akşam Gündoğdu Meydanı’nda Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en büyük görsel şov sahnelenecek. İzmir’in kurtuluşu 1300 metrekare dev ekranlarda, artırılmış gerçeklik teknolojisi kullanılarak ve 180 dansçı ile canlandırılacak. Gecenin finalinde Tarkan sahne alacak.
‘Sevince ortak olun’
Karşıyaka’da da, 8 Eylül akşamı sahilde gerçekleşecek korteji gökyüzünden uçaklar, denizden yelkenler selamlayacak. Katılımcılar Cemal Gürsel Caddesi üzerinden Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’na ilerlerken, havada da ayrı bir görsel şölen yaşanacak. F-4, F-16 ve T-38 uçakları ile 2. Ana Jet Üssü’nden havalanacak olan Airshow grubu, kortej üzerinde selamlama uçuşu yapacak. Karşıyaka Yelken Kulübü ile Karşıyaka Belediyesi Kano ekibi ise, coşkuyu körfeze taşıyacak. Anıt’ta 9 Eylül’ün 100. yılı onuruna ‘2022 Zeybek Tek Yürek’ etkinliği düzenlenecek. Belediyenin zeybek kursundan mezun olanların da yer alacağı etkinlikte, Karşıyakalı vatandaşların katılımıyla 2022 kişilik bir gösteri gerçekleştirilecek. Karşıyakalı sevilen şarkıcı Nazan Öncel’in konseriyle coşku tavan yapacak. Yıllarca hafızalardan silinmeyen bir programa imza atacaklarını belirten Başkan Cemil Tugay, “Hem 9 Eylül’ün ve 100’üncü yılın onuruna, hem de Karşıyakamızın Atatürkçü kimliğine çok yakışacak bir kutlama programına imza atacağız. Herkesi bu sevince ortak olmaya çağırıyoruz” dedi.