Ege 99’daki gibi heyecanlıyım

99’daki gibi heyecanlıyım

10.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

20 yıldır Narlıdere Belediye Başkanlığı’nı yürüten ve 31 Mart seçimlerinde CHP’nin Konak adayı olan Abdül Batur, hayalindeki projelerini Milliyet Ege’ye anlattı.

99’daki gibi heyecanlıyım

- Konak nasıl bir heyecan? Neler yapacaksınız?

Haberin Devamı

99 yılındaki heyecanımı yaşıyorum. Yeni bir ilçe ve problemleri olan bir ilçe. Sayın Kılıçdaroğlu bu konularda uzman olduğumuz için Konak’ta bizi seçti. İzmir’in kalbi olan Konak’ı iyi bir noktaya getirmek için elimizden geleni yapacağız. Hem proje bazında, hem devam eden projelerin ne noktada olduğunu görüyoruz. 20 senelik belediye başkanlığı tecrübesiyle iyi işler yapacağız. Yola farklı bir hedefle için çıktık ama genel merkezimiz böyle bir tercih yaptı. Tunç bey bizim arkadaşımız, kardeşimiz. Çıktığı yolda beraberiz. Ayrı gayrı, küskünlük, kırgınlık yok. Konak’ın problemlerini biliyoruz.
Belediye binası yapılacak
Alan çalışmasında; en fazla sıkıntılı olan Gültepe, Toros gibi bölgeleri dolaştım. Özellikle artık ekonomik ömrünü tamamlamış, insanların yaşam standardını zorlayan, hiçbir sosyal tesis veya sosyal etkinlik alanı olmayan yerler gördük. Önümüzdeki günlerde Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın Gültepe ile ilgili hazırladığı plan hakkında bilgi alıcaz. Belediye Binası’nın projesi var. Belediye hizmetlerinin bir çatı altında olması önemli. Eski belediye binaları da kamu hizmetinde kullanılacak bir hizmet binası olarak devam edecek.

Haberin Devamı

- Konak adaylığı sürpriz oldu mu? Nasıl karşıladınız?

Ben Konak adaylığını o gün duydum. Konak’ı tanıdığım için çok farklı gelmedi bana. Hizmet üretilmesi açısından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden sonra çok önemli bir ilçe. Konak dendiğinde tüm Türkiye tanır. Bana göre bu görev önemli bir onur, şereftir.

- Tespit ettiğiniz en büyük sorun nedir?

Özellikle Konak’ın hizmete susamış Gültepe, Toros, Gürçeşme, Levent gibi bölgelerini gezdim. Birinci öncelik kentsel dönüşüm.

-Kentte bu sorun çözülebilecek mi?

Biz Narlıdere’de 2000 yılından bu yana bu işi yapıyoruz. Vatandaşla uzlaşıp yerinde dönüşüm yapacağız. Kentsel dönüşüm dediğimiz şey ada bazında değil, bölgesel çözülmeli.

- Alsancak’taki yaşlı binalarla ilgili projeniz olur mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı merkezinde bütün bakanlıkların ortak karar verebileceği bir çalışma. Bunu, kim ben yalnız başıma yapıyorum derse bana göre yanlış olur. Tüm kentlilerin, sivil toplum örgütlerinin ortak kararıyla bu iş yapılabilir.

Haberin Devamı

- Kadifekale’deki düzenleme projeleri devam edecek mi?

O Büyükşehir ile beraber devam eden bir proje. Kamulaştırma işleri İzmir Büyükşehir tarafından devam ediyor. Aziz Başkanımız iyi işler yaptı o bölgede. Güzel işlerin devam etmesi kadar normal bir şey yoktur. Tunç Bey’le de devam edecek. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Özellikle Aziz Başkan’ın kırsal kalkınmayla ilgili projeleri Türkiye çapında ses getiren projeler. Bunlar devam edecek.

Gece de yaşayan çarşı

- Peki Kemeraltı?

Kemeraltı, geçmişten günümüze hep sıkıntılı olan bir bölge. Bir türlü çözüme kavuşturulamadı. Bununla ilgili bir kurum da var TARKEM. Onlarla buluştuk, bilgi aldık. Orayla ilgili çalışmalarda biz de ön planda olacağız. Kemeraltı, Konak’ın ve İzmir’in kalbi. En çok çalışmalarımız Tarihi Çarşı’yla alakalı olacak. Akşamları ölü bir Kemeraltı görüyoruz. Bunu diriltmemiz lazım. Kemeraltı ile ilgili şu an en öncelikli proje, Büyükşehir’in yürüttüğü yağmur suyunu tahliye üzerine. Bu yapılmalı ki yağmur yağdığında da vatandaş gelip rahat rahat yürüyebilsin. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Tabi asıl konu hareketlendirmek, canlandırmak. Bunu 24 saate yaymak.

Haberin Devamı

Konak tarihi öne çıkacak

- Konak’ın turizm projeleriyle ilgili kafanızda bir şey var mı? Gezilip görülecek yerleri çoğaltacak mısınız?

İki bin 520 tane tescilli bina olduğunu öğrendim Konak’ta. Hedefimiz öncelikle bu binaların restorasyonunu yapmak. Konak tarihin fışkırdığı bir ilçe. Agora’da bulunan Antik Tiyatro ile ilgili çalışmalarımızı muhakkak sürdürmek lazım. Ticaret Odası ve Demirören’de destek veriyor. Amfi tiyatronun ortaya çıkartılması, ciddi bir ilgi çekecektir. İzmir’de Bergama’dan Selçuk’a kadar uzanan bir aks var. Bunlar bir bütün olarak değerlendirilmeli.