Ege ABD’li milyardere İzmir’den iki davet

ABD’li milyardere İzmir’den iki davet

08.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ege Bölgesi’nde arazi baktığı ve çiftlik kurmak istediği iddia edilen Gates’e, Torbalı ve Şirince’den “En doğru adres burası” mesajı geldi

ABD’li milyardere İzmir’den iki davet

Efes Antik Kenti ve Meryem Ana ziyareti için Selçuk’a gelen ardından da yatıyla Bodrum’a demirleyip geçen haftayı Ege’de geçiren Amerikalı milyarder Bill Gates’e, İzmir’den iki yatırım daveti geldi. Gates’in Ege Bölgesi’nde arazi baktığı ve çiftlik kurmak istediği haberlerini hatırlatan Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, “Tarım yatırımı için doğru seçim Torbalı” dedi.

Haberin Devamı

Yılda üç kez ürün

İlçenin tarıma dayalı sanayide zirvede yer aldığını ifade eden Olgun, “İzmir’in ve hatta Ege Bölgesi’nin kışlık sebze ihtiyacını neredeyse tek başına karşılayan Torbalı Ovası, başta domates olmak üzere yazlık sebze alanında da zirvede yer alıyor. Muz, pitaya (ejder meyvesi), stevia bitkisi (şeker otu), renkli patates gibi alternatif ürünler başarıyla ilçemizde üretilebiliyor. Yılda 3 defa ürün alınan bereketli Torbalı Ovası’nda ayrıca dünyanın en uzun üzüm bağları bulunuyor. Ege Bölgesi’nin en büyük hayvan çiftliklerine sahibiz. Bunun yanı sıra 45 günlük periyotlarda 5 milyon adet tavuk üretiminde bulunuyoruz. O çiftliğin doğru adresi Torbalı’dır” diye konuştu.

Tarımın geleceği

Haberin Devamı

Gates’e bir çağrı da S.S. Şirince Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (Şirince Koop) Başkanı Mehmet Kuzu’dan geldi. Maya takvimine göre 21 Aralık 2012’de kopacak kıyametten zarar görmeyecek iki yerden biri olarak açıklanan ve o tarihte binlerce insanın akın edip dünya gündemine soktuğu Şirince’ye, ‘Gel de kıyamet kopsun’ sözleriyle Gates’i davet eden Kuzu, “Turizmle öne çıkan Şirince son günlerde agroturizm atağıyla konuşulmaya başladı. Şirince Koop olarak, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları 2030 doğrultusunda bir program yayınladık. ‘Şirince 5.0’ manifestomuz Şirince’nin geleceğe güvenle bakmasını sağlayacak. Köyümüzün tarımsal mirasını dayanışmayla geleceğe taşıyacağız ve bu kapsamda işbirliklerini çok önemsiyoruz. Gates, tarım hareketine vereceği destekle kooperatifçiliğin gelişmesine de katkı koyacak. Harekete geçtik, Gates’i Şirince’de görmek istiyoruz” dedi.