Ege Ada’ya çok yakışacak!

Ada’ya çok yakışacak!

02.03.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:

Aydın Büyükşehir ile Kuşadası belediyelerinin ortaklaşa kullanacağı, 10 dönümlük Tariş arazisindeki yeni hizmet binasında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor...

Ada’ya çok yakışacak

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Kuşadası’nda 2016’da kamulaştırdığı, yapılan halk oylamasıyla sosyal donatı alanı olarak kazandırılacak 10 dönümlük Tariş arazisinde çalışmalar sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile birlikte yapımı kısa sürede tamamlanacak yeni hizmet kompleksinde incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Başkan Günel, Büyükşehir ile uyum içinde Kuşadası için hizmet üretmeye devam ettiklerini söyledi, “Yeni hizmet binasıyla Kuşadası halkı ve misafirlerimiz yine şehir merkezindeki bir noktadan belediye hizmetlerinden faydalanabilecek” dedi. Büyükşehir Başkanı Çerçioğlu da, “Eğer 10 dönümlük bu alanı kamulaştırmasaydık üzerine otel yapacaklardı. Şimdi bu alanda Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi’nin ortaklaşa kullanacağı yeni bir hizmet binamız olacak. Halkımızdan topladığımız vergileri yine halkımızın kullanabileceği yatırımlara dönüştürüyoruz. Bünyesinde otopark ve kültür merkezi ile meydan da barındıran projemiz, ilçemize çok yakışacak” diye konuştu. Projenin, yaz aylarının ilk döneminde tamamlanması planlanıyor.

Haberin Devamı

Söke, modern bir otogara kavuşuyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Söke’ye otogar müjdesi verdi. CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan ile birlikte yeni yapılacak otogar alanında incelemelerde bulunan Başkan Çerçioğlu, “Alanda otobüs ve minibüs peronları, alışveriş alanları, otopark, Söke’yi tanıtan alanlar yer alacak. Nisan ayında ihalesini yapıp, bir yıl içinde de bitirmeyi planlıyoruz” dedi. Çerçioğlu, burada satış yapmaları için kadın kooperatiflerine özel bir alan ayıracaklarının da altını çizdi.

İlçe için işbirliği

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Millet İttifakı üyeleriyle meclis toplantısı öncesi bir araya geldi. Başkan Günel, “Kuşadası’nda omuz omuza çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu. CHP İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek de, “İstişare ve uzlaşmayı esas alıyoruz” dedi.