Ege Alaçatı doldu taştı

Alaçatı doldu taştı

09.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Alaçatı doldu taştı

Çeşme’de bu yıl 10’uncusu düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’ne yağışlı havaya rağmen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Ekrem Oran, etkinliğe 4 günde 1 milyon kişinin katıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Çeşme’de bu yıl 10’uncusu düzenlenen Alaçatı Ot Festivali sona erdi. İzmir’in çeşit çeşit otlarını görmek isteyenler, sağanağa rağmen festivale katıldı. Tezgahlar, ürünlerin yanı sıra, ilginç etiketlerle dikkat çekti. Esnaftan bazıları, ‘Ot var dediler, geldik’ yazılarıyla müşteri çekmeye çalıştı. Pişmiş enginar dolmasının tanesi 5 liradan, enginar midyesinin tanesi de 1 liradan tezgaha kondu. Karabaş otundan enginara, sarmaşıktan şevketibostana, naneden arapsaçına onlarca otun satıldığı tezgahlardaki kalabalık esnafı memnun etti. Türkiye’nin birçok kentinden festival için İzmir’e gelenler, Alaçatı’daki renkli manzaraya hayran kaldı.

Lezzetler yarıştı

Festival kapsamında En Fazla Ot Toplama ve En Güzel Ot Yemeği yarışmaları da düzenlendi. ‘En Fazla Ot Toplama’ yarışmasına 80 yenebilir, 57 tıbbi aramotik bitki toplayan Nuran Erden birinci oldu. En Güzel Ot Yemeği Yarışması’nda ise ‘enginar çanağında pazılı sürpriz köfte’ yemeğiyle Arzu Tigar birinci, pazılı, havuçlu armut tatlısıyla Sıdıka Görgün ikinci ve enginar çanağında pazı sarma yemeğiyle Şehnaz Çevik üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılar, tam, yarım ve çeyrek altınla ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Esnafa can suyu oldu

Festival nedeniyle ilçedeki otellerde doluluk yaşandığını ifade eden Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, etkinliğin esnafa can suyu olduğunu aktardı. Ot festivalinin Türkiye sınırlarını aştığını kaydeden Başkan Oran, “Önümüzdeki yıllarda uluslararası bir festivale dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu sene festival alanını Alaçatı içine ve dışına yaydık. Bin 200 tane standımızda yaklaşık 3 bin katılımcımız var. Festivalin 4 gününde yaklaşık 1 milyon kişiyi ağırladık. Çeşitli festivallerle Çeşme’de milyonları ağırlamaya devam edeceğiz” dedi.