Ege Aliağa-Midilli gelecek yaza

Aliağa-Midilli gelecek yaza

08.12.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek, oda ve Aliağa Belediyesinin çalışmaları sonucunda Aliağa-Midilli vapur seferlerinin yaz aylarında başlayabileceğini açıkladı.

Aliağa-Midilli gelecek yaza

Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a çalışmalarından ötürü teşekkür eden DTO Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek, “Seferlerin gerçekleşmesi için uluslararası iskele standartlarına uygun bir yer olması gerekiyor. Aliağa’da su iskelesi zaten hali hazırda mevcut. Onun genişletilmesiyle, yapılacak yatırımlarla buradan 1 saat 20 dakikada Midilli’ye gidilecek. Burada da esnafımıza, ülkemize döviz girdisi sağlanacak” dedi.

Haberin Devamı

Deniz lisesi talebi

Öte yandan Aliağa’daki elleçleme miktarlarını da paylaşan Şimşek, “2022 yılının ocak-ekim ayları arasında 94,8 milyon ton elleçleme miktarı kaydedilirken, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 6 artış yaşandı. Sektör sürekli gelişiyor. Bu açıdan Aliağa’da bir de denizcilik meslek lisesinin olması gerekiyor. Burada ara elamanların yetişmesi, Aliağa’ya artı değer katacaktır. Şirketlerin ara eleman bulmakta zorlandığını biliyoruz” diye konuştu.