Ege Alkışlar gençlere

Alkışlar gençlere

10.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Alkışlar gençlere

İZMİR’in Urla ilçesindeki Urla Anadolu Lisesi’nin 10 kız öğrencisi, kadına karşı şiddete dikkat çekmek amacıyla, öldürülen 10 kadını canlandırdıkları ‘Can Kırıkları’ isimli kısa film çekti. 14 dakikalık filmde cinayete kurban giden kadınların hayatlarına devam ettikleri taktirde neler yapacaklarını anlatan öğrenciler, sonunda şiddete dur demek için bir kamu spotu da ekledi.

Haberin Devamı

Gönülleri fethetti

Bir günde filmlerini tamamlayan liseliler, Kütahya Tavşanlı Ahmet Ulucay Bilim ve Sanat Merkezi’nin düzenlediği yarışmada Türkiye ikincisi oldu, Seferihisar Necat Hepkon Mesleki ve Ticaret Meslek Lisesi’nin yarışmasında da jüri özel ödülünü kazandı.

Urla Anadolu Lisesi’nin 3’üncü kez düzenlediği Kısa Film Festivali’nde de gösterilen ‘Can Kırıkları’ birinci seçildi. Filmin yönetmenliğini üstlenen lise öğrencisi Deniz Serin, festivalde duygu dolu anlar yaşadı. Serin, “Ben bu ülkede eşitlik göremiyorum. Her gün evden çıkarken 30 kere giydiğim kıyafete bakıyorum. Acaba otobüste, dolmuşta başıma bir şey gelir mi diye korkuyorum. Bu grupta olan tüm arkadaşlarım, kadınların hayatlarını okurken ‘Ben bu kadını oynayamam, can veremem’ dedi. Onlar orada yatarken, biz burada onlara can veremeyiz. Biz sadece onlar için farkındalık yaratmak istemiştik ve bunun karşılığını aldık” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Festivallere katılacak

Öğrenciler, filmlerinin daha çok kişiye ulaşması için başka festivallere başvurmaya devam edeceklerini belirtti. Film konusunda öğrencilere yardımcı olan edebiyat öğretmeni Selvi Gürpınar da, onlarla gurur duyduğunu dile getirdi. - MELİS KARAKUZULU DHA