Ege Alpgündüz kardeşler Bornova’da yaşıyor!

Alpgündüz kardeşler Bornova’da yaşıyor!

28.10.2021 - 00:20 | Son Güncellenme:

Bornova Belediyesi, 30 Ekim 2020 depreminde Rıza Bey Apartmanı’nda yaşamını yitiren ikizler Sayra ve Çınar Alpgündüz’ün anısına sahip çıktı, adlarını Atatürk Kitaplığı’ndaki çocuk odasına verdi

Alpgündüz kardeşler Bornova’da yaşıyor

Bornova Belediyesi, geçen yıl 30 Ekim’de meydana gelen depremin yıldönümünde, Rıza Bey Apartmanı’nda hayatını kaybeden ikizler Sayra ve Çınar Alpgündüz’ün adını Atatürk Kitaplığı içindeki çocuk odasına verdi. Sayra ve Çınar Alpgündüz Çocuk Odası’nın açılışını ikizlerin annesi Tülin Batmaz ile Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ birlikte yaptı.

Haberin Devamı

Hayatlara dokunuyor

Sosyal medya üzerinden ‘İyilik İkizim’ adını verdiği projeyle evlatlarının adlarını ve anısını yaşatmaya gayret ettiğini belirten Batmaz, hatıra ormanı, 3 okul kütüphanesi, 3 otizmli çocuklar sınıfı ile Tanzanya ve Kamboçya’da 4 su sebili açılmasına öncülük ettiklerini dile getirdi. Batmaz, “Sayra ve Çınar’ın hayat felsefeleri iyilik, güzellik üzerine kuruluydu. Biz de ‘İyilik İkizim’ hareketiyle yola koyulduk. Sayra ve Çınar’ın yarım kalan hikayeleri gibi onların hikayeleri yarım kalmasın istedik” dedi. Çocukları adına hatıra ormanı projesi başlattıklarını kaydeden Batmaz, bugün 450 çocukla fidan dikecelerini vurguladı.

Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen panel ve sergide de İzmir’de deprem gerçeği masaya yatırıldı. İzmir‘de bulunan fay hatları, zemin durumu, meydana gelen depremlerin analizi, olası afet durumunda toplanma yerlerinin önemi ve yapılaşmalarla ilgili bilgiler aktarıldı.

Haberin Devamı

30 Ekim 2020’de hayatını kaybeden vatandaşları yad eden Başkan İduğ, “117 can kaybettik. Bin 279 bina hasar aldı, 8’i yıkıldı. Binalar yerine gelir ama yitirilen canlar gelmez. Belediye olarak kaybettiğimiz vatandaşlarımızın anısını parklarda, kitaplıklarımızda yaşatmak istiyoruz” diye konuştu. Bornova’nın envanterini çıkardıklarını kaydeden İduğ, “2000 öncesi yapılan binaların yüzde 15’i sağlam. Yüzde 85’i ise iyi, orta ve kötü olarak nitelendiriliyor. Biz kentsel yenileme ve genişlemeye önem veren bir yapıya sahibiz. Bunun için de çalışmalara başladık. Kızılay Mahallesi’nde 1200 binanın değişimine imza atacağız” dedi.

Hırsızlar dadandı

İzmir’de geçen yıl 30 Ekim’de meydana gelen depremin ardından hasar gören binalar, hırsızların hedefi oldu. Bayraklı ve Bornova’daki apartmanların su saatlerinin çalındığı öne sürüldü. Depremzede Ömer Çildir, “Hırsızlardan mağduruz. 2 defadır su saatlerimiz çalınıyor. Toplam 32 adet su saatimiz çalındı. İlk hırsızlıkta su dağıtım şirketi İZSU’ya gittik. 185 lira açma-kapama parası verdik. Zaten deprem mağduruyuz. Para küçük gibi görünse de bizim için önemli” dedi. Sıdıka Sert de, “Faturamı ödemediğim için değil saatim çalındığı için söküldü” diye konuştu. İzmir Depremzedeler Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Özkan ise, orta ve hafif hasar gören 20’in üzerinde binadan su saati çalındığını söyledi, yetkililerden önlem alınmasını istedi