Ege Altay’dan oyuncak kampanyası

Altay’dan oyuncak kampanyası

14.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Altay’a gönül verenler tarafından kurulan iki dernek, depremzedelere destek olmak için çalışmalara devam ediyor. İlk günden bu yana organize olan, yardım kampanyası düzenleyen ve Kahramanmaraş’a giden taraftarlar şimdi ise oyuncak ihtiyacına dikkat çekti, çocukları sevindirmek adına kolları sıvadı.

Altay’dan oyuncak kampanyası

Mustafa KÖPRÜLÜ DHA - Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altay’a gönül verenler tarafından kurulan iki dernek, depremzedelere destek olmak için çalışmalara devam ediyor.

Haberin Devamı

Sosyal Dayanışma Derneği çocukların oyuncak ihtiyacına dikkat çekti.

Siyah beyazlılar, “İzmir’deki çeşitli tesislere yerleştirilmek üzere Gaziantep ve Hatay’dan depremzede vatandaşlarımız gelecektir.

Gelenlerin içerisinde çok sayıda çocuk olduğu bilgisine ulaştık. İhtiyaçlarının büyük bir kısmı temasta olduğumuz STK ve kurumlar tarafından karşılanmaya başlandı. Ancak maalesef depremzede çocuklarımızı sevindirecek oyuncak eksiğimiz devam ediyor. Deprem bölgesinden gelen çocuklara bizzat elden teslim edilmek üzere, hediye paketleriyle hazırlanmış oyuncak, kitap ve etkinlik malzemeleri topluyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kucak açtılar

Depremin ilk gününden bu yana organize olup yardım kampanyası düzenleyen ve 12 kişilik bir grupla Kahramanmaraş’a giden Altay 1914 Taraftarlar Derneği ise, şimdi de İzmir’de depremzedelere kucak açtı. Siyah beyazlı taraftarlar, deprem bölgesinden İzmir’e gelen depremzedelere barınacakları evleri ve eşyaları teslim etmeye başladı. Altay taraftarları Buca’da 15, Naldöken’de 8, Çeşme’de ise 1 aileye yeni yuvalarını teslim etti.

Haberin Devamı

 Altınordu’da şampiyonluk formaları satışa çıktı 

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altınordu, Amatör Lig’den 3. Lig’e çıktıkları 2002-2003 sezonunun tüm takım oyuncularının imzaladığı formayı deprem bölgeleri için satışa çıkardı. Elde edilecek tüm gelirlerin, eski futbolculardan Erman Tügezim vasıtasıyla AHBAP’a bağışlayacaklarını açıklayan kırmızı lacivertliler yayınladıkları mesajda, “Ülkemizde geçen hafta yaşanan depremin yaralarını sarmak için çabalar devam ediyor. 2002-2003’ün Amatör Lig’den 3. Lig’e yükseldiğimiz sezonun tüm takım oyuncularının imzaladığı forma satışa sunuldu. Altınordumuzun altyapısından yetiştikten sonra A Takımımıza yükselen eski oyuncularımızdan Erman Tügezim, 3. Lig’e yükselmiş olduğumuz imzalı formayı depremzedelerin yararına koleksiyonundan Sait Altınordu Tesislerimize iletti. Eski oyuncumuzun talebi doğrultusunda imzalı şampiyonluk formamız 15 bin liradan satışa sunuldu ve elde edilecek gelir AHBAP Derneği vasıtasıyla depremzedelere aktarılacak” ifadelerine yer verdi. Öte yandan Altınordu’da forma giyen futbolculardan Ahmet İlhan Özek, Metehan Mimaroğlu ve Şeref Özcan, formalarını satışa çıkardı.

Haberin Devamı

Gemici’nin forması açık artırmada

İskenderunspor’da geçen sezon Play Off şampiyonluğu yaşayan, önceki sezon da yine deprem felaketinde ağır hasar alan Malatya’nın Yeşilyurt Belediyespor takımında oynayan Emre Gemici, profesyonel liglerde attığı 100. gol için özel olarak tasarlanan formasını açık artırmayla satışa çıkardı. Emre, formanın satışından elde edilecek gelirin tamamını AFAD’a depremzedeler için bağışlayacak. Yeşil kırmızılı kulüp, Emre’ye 100. gol için özel forma tasarlamıştı.

Samsunspor’a çağrı

Altay ve Samsunspor taraftar grupları geliri deprem bölgesine bağışlanmak üzere dijital bilet basılması için ortak çağrı yaptı. “1 bilet 1 can” diyen dost iki kulübün taraftarları, “Dijital bilet sisteminden e-bilet hazırlanması, her iki taraftara internet üzerinden satışa sunulması ve toplanan ücretin verilecek ortak kararla AFAD veya AHBAP’a depremzedeler için bağışlanması çağrısında bulunuyoruz. Zelzeleye maruz kalanlar için Altay ve Samsunspor el ele” mesajı verdi.

Haberin Devamı

Eren’den örnek davranış

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altay’da forma giyen Eren Erdoğan, merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ile 7.6’lık depremlerde 10 ili etkileyen depremin ardından bölgede bulunan vatandaşlara yardım etmek amacıyla kendisi için manevi değeri olan formasını satışa çıkardı. Genç oyuncu, siyah beyazlı ekibin şampiyon olduğu 2020-2021 sezonunda kendisinin ilk golünü kaydettiği klasik çubuklu formasını satışa sundu. Öte yandan satıştan gelecek paranın AFAD’a bağışlanacağı öğrenildi.

Seferberlik ilan ettiler

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili sarsan deprem felaketinin ardından 1 hafta boyunca bölgede mağdur olan vatandaşlara yardım malzemeleri gönderen Spor Toto 1. Lig ekibi Göztepe, İzmir’e getirilen depremzedelere de kucak açtı.

Gürsel Aksel Stadı’nda oluşturulan yardım noktasında toplanan malzemeleri gece gündüz kamyon ve TIR’larla deprem bölgesine gönderen Göztepe’nin İzmir’deki ailelere de destek verdiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Yetkililerin de Göztepe Kulübü’nden artık İzmir’deki vatandaşlara yardım etmesini istediği ve sarı kırmızılıların daha çok burada yaşayan depremzedelere destek vereceği açıklandı.

Yazarlar