Ege Aşılama artıyor vakalar azalıyor

Aşılama artıyor vakalar azalıyor

08.07.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, aşılanma oranında ülke genelinde ilk 10 il arasında yer aldıklarını, vaka sayılarındaki düşüşün devam ettiğini açıkladı.

Aşılama artıyor vakalar azalıyor

İzmir’de hedef kitlenin yüzde 68’inin en az bir doz aşılandığını belirten Köşger, “Vaka sayılarındaki düşüş trendi, zaman zaman dalgalanmakla birlikte devam ediyor. 3 milyon 628 bin doz aşılama gerçekleştirildi. 1 milyonun üstündeki kişiye 2 doz yapıldı. Hedef, 3 milyon 690 bin kişinin iki doz aşıyı da yaptırması. O yolda hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Günlük yaklaşık 80 bin kişinin aşılanması yapılıyor. Arkadaşlarımız sahada ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Biz bu hedef kitlesini aşıladığımız takdirde çok uzak olmayan bir zamanda bu işin üstesinden geleceğimizi değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Önceki gün 2 vefat yaşandı

24 Ağustos 2020’den bu yana ilk kez üst üste 2 gündür Kovid-19 hastalığından kent genelinde ölümün yaşanmadığını sözlerine ekleyen Köşger, “Ama önceki gün yine 2 kişiyi virüs nedeniyle kaybettik. Ölümcüllüğü devam ediyor. Vatandaşlarımız tedbiri elden bırakmasın” dedi.

Denizli bilikte başardı

Denizli’nin koronavirüs vaka sayısında en fazla düşüş gözlenen ilk 5 ilden biri olması da, kentte görev yapan sağlık çalışanlarını sevindirdi. İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, “Virüsle başa çıkabilmenin tek yolu aşıdır. Bu başarıda emeği geçen, var gücüyle çalışan sağlık çalışanlarımıza ve aşılarını yaptırarak tüm tedbirlere uyan vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ederim” dedi. Öztürk, kentte vaka sayılarındaki geçen haftaya oranla yüzde 22.19’luk bir düşüş yaşandığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Denizli Devlet Hastanesi aşı birimindeki sağlık personeli de, “Vaka sayılarında çok fazla azalma var. Bu durum yapılan aşılama çalışması sayesinde oldu” ifadelerini kullandı.