Ege Atatürk Stadı’na a kalite zemin

Atatürk Stadı’na a kalite zemin

06.01.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir’in en eski futbol mabedi olan Atatürk Stadı, kentin asırlık kulüpleri tarafından tercih edilmeyen bir alana dönüştü.

Atatürk Stadı’na a kalite zemin

İzmir’in seyirci kapasitesi bakımından en büyük stadı olmakla birlikte yapılış tarihi itibarıyla en eski futbol mabedi olan Atatürk Stadı, UEFA standartlarında yapılan yeni stadyumlarla birlikte kentin asırlık kulüpleri tarafından tercih edilmeyen bir alana dönüştü. 1971 Akdeniz Oyunları için inşa edilip, 2005’te Dünya Üniversite Yaz Oyunları için yenilenen, 2015’te ise bakımdan geçirilen İzmir Atatürk Stadı, profesyonel kulüplerden rağbet görmeyince yeniden bakıma alındı. Türkiye’nin 2 olimpik stadından biri olan statta, futbol oynanmayan yeşil sahaya çim ekimi yapılırken, sahanın çevresindeki atletizm pistinde tartan zemin ve asfalt söküldü. Pistin Türkiye’nin tek A kaliteye sahip sertifikalı tartan atletizm pisti olacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Modernize ediliyor

Bir dönem futbolda A Milli Takım’ın kalesi olan, 1981 yılında 61 bini biletli olmak üzere yaklaşık 80 bin kişinin izlediği tahmin edilen Karşıyaka-Göztepe derbisiyle o dönem 2. Lig’de dünya seyirci rekorunun kırıldığı İzmir Atatürk Stadı, günümüzde 51 bin 337 seyirci kapasitesiyle hizmet verebiliyor. Stat son olarak geçen sezon 20 Mart 2022’de Bergama Belediyespor’un Artvin Hopaspor’u konuk ettiği tarihte profesyonel bir futbol maçına ev sahipliği yaptı. Stadın arazisindeki Halkapınar Spor Salonu’nda ana salonun parkesi değişti. Ayrıca yıllardır atletizme hizmet veren Seha Aksoy Atletizm Pisti’nde yenileme çalışmaları da sürüyor.

İzmir Atatürk Stadı’nın tribünlerinin altında yer alan Soner Coşan Atletizm Salonu’nda ise tartan zemin yenilenmek üzere söküldü. Stat dışında yer alan disk, çekiç, cirit ve gülle atma sahasında kafesler ve malzeme odaları yenilendi.

Haberin Devamı

2 Nolu Yan Saha’nın sentetik çimleri de değişip, soyunma odaları modernize edilecek.