Ege Azerbaycan’ın Denizli sevgisi

Azerbaycan’ın Denizli sevgisi

24.02.2022 - 00:30 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Başkanı Zolan’ı ziyaret eden, Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Mammadov “Denizli bizim için özel bir vilayet, ülkemize gösterdikleri hassasiyet bir şeref” dedi...

Azerbaycan’ın Denizli sevgisi

Bir dizi program için Denizli’ye gelen Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Reşad Mammadov, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Mammadov ziyarette yaptığı konuşmada, Denizli’nin Azerbaycan için çok özel bir kent olduğunu ve karşılıklı ilişkilerin daha da gelişmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi. “Denizli’de, Azerbaycan’la ilgili insanların, kurumların hassasiyeti bizim için bir şereftir” diyen Mammadov, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Hocalı’yı andı

“Biz bir millet, iki devletiz. Halklarımızın isteği devletlerimizi yöneten insanların düşünceleriyle örtüşüyor. Halklarımızın birbirine olan sevgi, saygı ve kardeşliği her iki devlet başkanımız tarafından onurla devam ettiriliyor. Denizli ile karşılıklı iş ilişkilerini de artırmak için çalışacağız. Örnek ilişkilerimizde Denizli’nin de payı olsun. Misafirperverliğiniz için çok teşekkür ediyorum.”

Denizli’nin de Azerbaycan’a derin bir sevgi duyduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Denizli, ülkesine bayrağına sahip çıkan, ecdadına geçmişine, kardeşliğe, özellikle Azerbaycan kardeşliğine değer veren insanların olduğu bir şehir. Çok acılar yaşandı, özellikle Karabağ’da. Hocalı Katliamı bizleri derinden üzdü. Ama çok şükür bugün Azerbaycan başarıya ulaştı. Acınızda, mücadelenizde her zaman beraber olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Azerbaycan’ın Denizli sevgisi

Kardeşlik fidanı

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Reşad Mammadov, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılında yaptığı Azerbaycan-Karabağ Parkı ile Hocalı Soykırımı Anıtı’nı ziyaret ederek kırmızı karanfil bıraktı. Mammadov ve Büyükşehir Başkanı Osman Zolan’ın birlikte diktiği kardeşlik fidanına Karabağ’dan getirilen toprak döküldü. Fidan adını Şuşa Beyannamesi’nden aldı.