Ege Balık Hali A’dan Z’ye onarıldı

Balık Hali A’dan Z’ye onarıldı

12.09.2017 - 02:58 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Su Ürünleri Hali’ni baştan sona yeniledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, av yasağının sona ermesiyle birlikte hareketliliğin yeniden başladığı halde balıkçı esnafıyla bir araya geldi.

Balık Hali A’dan Z’ye onarıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Su Ürünleri Hali’ni baştan sona yeniledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, av yasağının sona ermesiyle birlikte hareketliliğin yeniden başladığı halde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. İzmir Balıkçı İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen sezon açılış etkinliğine İzmir Vali Yardımcısı Erol Türkmen, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ile birlikte katılan Başkan Kocaoğlu, balıkçılara bol kazançlı bir sezon diledi. Sabahın erken saatlerinde gittiği Hal’de tezgahları dolaşarak esnafla sohbet eden Başkan Aziz Kocaoğlu, hazırlanan balık çorbasının tadına bakmayı da ihmal etmedi. Başkan Kocaoğlu, “Hali, A’dan Z’ye yeniledik. Esnaf arkadaşlarımız ve gelen ziyaretçiler, yeni balık halinden çok memnun olduklarını bildirdiler” dedi.
Su Ürünleri Hali, günde ortalama 1000 ve 1500 araç ile 5 bin kişiye hizmet veriyor. Halde, daha sağlıklı ve hijyenik koşulların oluşması için; saç çatı sistemi yerine sandviç panel çatı kaplaması yapıldı.
Dış mezat alanı olarak kullanılan meydan sahası şeffaf polikarbon çatı paneli ile kaplandı. Kapalı mezat alanın karo olan zemini, daha hijenik olması için 6 mm kalınlığında poliüretan ile kaplandı. Halin iç ve dış cepheleri boyandı. Kapalı alanındaki su kanallarındaki ızgaraların tamamı paslanmaz (galvaniz) malzeme ile değiştirildi.
6.1 milyonluk harcama
Hal sahasında koku oluşumunu engellemek amacıyla yeni ızgara ve kanal sistemleri yapıldı. Trafo güçlendirildi. Hale giriş yapan araçlar için dezenfeksiyon havuzu yerleştirildi. Büyükşehir Belediyesi bütün çalışmalara 6.1 milyon lira harcama yaptı. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş’ta, hareketli bir sezon beklediklerini belirtti.