Ege Balıkesir yasağa rağmen harika

Balıkesir yasağa rağmen harika

27.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Balıkesir yasağa rağmen harika

Baltok Genel Müdürü Mustafa Bahçeci’nin kulüp başkanı seçilmesiyle ‘Güçlü bir yönetim ve güçlü bir takım’ mesajı veren kırmızı beyazlıları değerlendiren yazarlarımız, “Transfer yasağı var, mevcut kadrosuyla bir üst lige çıkar” dedi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Play Off’a kalamayan Balıkesirspor, mevcut kadrosunu koruyarak yoluna devam etmeye hazırlanıyor. Kırmızı beyazlılar, iniş çıkışlı yapısına bir son verip, yeni sezona taze ve dinamik bir şekilde girmeyi planlıyor. BalKes’in transfer ve sezon öncesi son durumunu Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş sordu, yazarlarımız Bülent Buda ve Fatih Tanfer cevapladı.

Balıkesir yasağa rağmen harika

- Balıkesirspor’u nasıl bir yeni sezon bekliyor? Şampiyonlukta iddialı görüyor musunuz?

Bülent Buda: Trasnfer yasağı olduğu için dışa dönük bir transfer politikası uygulanamayacaktır. Buna karşın Burak Çalık dışında geçen yılki kadronun neredeyse tamamının korunduğu, altyapıdan desteklerle beslendiğini gözlemliyoruz. Bence en değerli transfer Can Cangök’ün altyapının başına getirilmesi ve bu girişime Giray hocanın destek vermesidir. Müthiş sevindirci bir gelişme.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Geçen sezon bitiminde, sezon sonu yazımızda Bülent abimle birlikte Balıkesirspor’la ilgili üstünde uzlaştığımız bir konu vardı. ‘Balıkesirspor adına bu yıl kayıp bir yıl’ demiştik. Hem de nasıl bir kayıp yıl. Bir puanla Play Off’u kaçırdı ve Süper Lig’e çıkan 3 takımı da yenme başarısını gösterdi. Diğer sonuçlarda da futbol adına inanılmaz bir direnç göstermişlerdi. ‘En az 5 oyuncusunu Spor Toto 1. Ligi’nde hatta Süper Lig’den her takımı bünyesine katmak ister’ ifadesini kullanmıştık. Ama olmadı. Ekonomik sorunlar, çok iyi futbolcular olduğuna inandığımız futbolcuların performanslarındaki inişler ve çıkışlar hem Balıkesir’e hem de bize büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Gücenmesinler ama belki iddiadan uzaklaşmaları ve kendilerine umut vermemeleri sebebiyle olsa gerek yıllar evvel Süper Lig yolunda hatırladığımız o muhteşem seyircileri bu yıl göremedik. Bir doğrunun tespitini yapalım. Seyirci başarı ister. Takımını en üst ligde görmek ister. Bu iddiayı kaybettiği zaman o da gekeren ilgiyi göstermez. Ancak Balıkesirspor’da Giray hoca vasıtasıyla altyapıdan gelen oyunculara verilen şans ve psikolojik olarakta kendi şehrinden çıkan kişilerin takımda oynaması seyircilere büyük mutluluk verir. Yeni ve genç oyuncular kazandılar. Hayal kırıklığı yılının mutlu olayları da bunlardı.

Haberin Devamı

- Balıkesirspor sizce yeni sezonda beklentileri karşılayabilecek mi?

Fatih Tanfer: Balıkesirspor transfer yasağı nedeniyle transfer yapamadı. Ancak kaleci Vukovic, Atila, Glumac, Oğuz Yılmaz, Bülent Cevahir. Cüneyt, Okan Alkan, genç Furkan, Cumaali Bişi, Muhammed Ali, Nizamettin, Sedat Şahintürk, Mehmet Boztepe, foxi, Abdülkadir, Otto ve Belek, şahane bir kadro. Ayrıca yönetim çok doğru bir karar alarak Giray Bulak ile devam ediyor. Kişisel olarak Giray hocanın futbol anlayışına, karakterine çok güveniyorum. Çünkü onun hep bir oyun şablonu vardı. Saha içerisinde oyun disiplininden kopmamaya çalıştı. Elbetteki teknik adamlığın bilgi, beceri ve en önemli vasfı olan karakterini takımı adına en doğru biçimde kullanacaktır. ‘Bazen eksilmeler en iyi çoğalmadır’ derler. Çok doğru bir yönetimin geldiğini de duyuyoruz. Ticari hayatta başarılı olanlar, her konuda bilgi ve becerilerini geliştirebilirler. Balıkesirspor’un yeni sezonda yeni başarılara imza atacağına inanıyorum.

Balıkesir yasağa rağmen harika

Haberin Devamı

Bülent Buda: Fatih neredeyse önümüzdeki sezonun bütün kadrosunu saydı. Hepsi birbirinden değerli futbolcular. Geride bıraktığımız sezonun bütün sorunlarını birikte yaşadılar. Play off’un kıyısından döndüler. İlkeli, kulübün geleceğine özen gösteren bir yönetiminde işbaşında olduğunu gözlemliyoruz. Yani, kötümser olacak bir durum yok. İki tane harika teknik adam, güçlendirilmiş bir altyapı ve bence kadro da bu ligin en iyilerine sahip. Bu bağlamda tek bir sorun var, Balıkesir tribünleri boş. Taraftar ya küs, ya tembellik ediyor. O tribünlerin coşkuyla doldurulması, bu takımın yüreklendirilebilmesi için ön koşuldur. Evet, bu sene beklentilere yanıt bulabileceğimiz bir futbolla Balıkesir’den başarı bekliyoruz.

- Balıkesirspor taraftarı, takımına yeterince destek veriyor mu, bu yıl tribünler dolacak mı?

Bülent Buda: Güçlü, tutarlı yönetimler bir takımın başarısı için çok önemlidir. Futbolcu özgüveni, birincil olarak yönetimlerin gücüne sonra da tribünlerin katkısına gereksinim duyar. Takım içinde bütünlüğü sağladığınızda ve birde buna birikimli futbolcuyla güçlü bir iletişim kuran teknik adamı eklediğinizde başarı kaçınılmaz olur. Yineliyorum, Balıkesir’in futbolcu kadrosu yetenekli ve becerikli. Bütün mesele o futbolcuları başarıya ulaştıracak özgüveni onlara aktaracak ortamları hazırlama ve devamlı kılmadır. Onun içinde artık bu sene Balıkesir halkının şehirlerinin takımlarına destek vermeleri kaçınılmaz bir gerçektir.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Öncelikle Giray hocanın bu takımın başında yer alması mutluluk verici. Bireysel yetenekleri üst düzeyde olan bu futbolcuların takım halinde oynamasını sağlayacak iyi bir teknik adam mevcut. Eldeki oyuncu yapısının takım halinde oynamasının getireceği tempo ve ritim, artacak mücadele gücü Balıkesirspor adına olumlu düşünmemizin nedenleridir. Elbette kadronun tecrübesi, buna yönetimin sağlayacağı olumlu şartlar ve Balıkesirspor taraftarlarından gelecek destek de çok önemlidir. Burada en büyük görev artık taraftara düşüyor. Şehirlerinin takımlarına yeterli desteği vermeleri şarttır.