Ege Balıkesir'de güçlü yönetimle başarı zamanı

Balıkesir'de güçlü yönetimle başarı zamanı

31.05.2018 - 00:32 | Son Güncellenme:

Bu sezon yetenekli kadrosuna karşın istediği başarıyı elde edemeyen kırmızı beyazlılar, Play Off’a kalamadı. Baltok Genel Müdürü Mustafa Bahçeci’nin kulüp başkanı seçilmesiyle birlikte Balkes, gelecek yıl için güçlü bir yönetim güçlü bir takım mesajı verdi.

Balıkesirde güçlü yönetimle başarı zamanı

Balıkesirspor’un bu sezon göstermiş olduğu performansı nasıl buldunuz?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Balıkesirspor’u sezon sonu yazımda hayal kırıklığı olarak tarif etmiştim. Hala görüşümün arkasındayım. Bir puanla Play Off yarışının dışında kaldı. Bilhassa deplasmanda öyle etkili oyanayıp öylesi galibiyetler aldılar. İç saha maçlarında ise şaşılacak ölçüde kötüydüler. Elindeki oyuncular ligde her takımda iş yapacak ölçüde yetenekli ve takımlarına büyük katkı yapacak oyuncular. Futbolun önemli kuralı olan kazanmak için hem hırslı hem de güçlü olacaksın felsefesini bazen öyle doğru uyguladı, öyle rakiplerini yendi ki futbolseverler tarafından ligin en güçlü takımlarından birisi ifadesini kullandırdı. Aynı Balıkesirspor çok değil 7 gün sonrası şaşılacak ölçüde kötü oyun oynadı. Tek kelimeyle Balıkesirspor bu yıl istikrar yakalayamadı ve onun acısını çekti. Aslında Giray Bulak, bilgi ve becerisi tartışılmayacak yetenekli bir teknik adam. O da bu problemin çözümünü sağlayamadı. Böylesi güçlü oyuncu grubundan kurulu bir takımın rakipleri karşısında her durumda ne yapacağını bilecek güçleri vardı. Mecburen bir üstteki ifademi tekrar ediyorum. Eksiklik, istikrar ve devamlılık. Bunun acısını çekti.

Haberin Devamı

Bülent Buda: Takımın kadro derinliği en azından Play Off’u başaracak nitelikteydi. Lakin, Fatih’inde değindiği gibi bunu engelleyen faktörlerin başında istikrar sorunu geliyor. Ek olarak Glumac’ın sezonu kapatan sakatlığı, dış sahada kazanılıp iç sahada kaybedilen puanlar, daha da önemlisi sezon içinde takım içinde yaşanan sorunlar ve de tribünler. O bölgeden takıma destek yeterince gelmiyor. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde takımın niye Play Off’u ya da şampiyonluğu yaşayamadığını çok net olarak görebiliyoruz. Balıkesir büyük bir futbol kenti. Daha canlı, aktif, coşkulu tribünler, istikrarlı yönetimler ile takım başarıya ulaşabilir. Bu denli sorunlar net olarak bilindiğine göre bu aşamada bütün görev güçlü bir yönetimin olayı daha ciddi olarak ele almasıyla çözümlenebilir.

Sizce bu başarıda öne çıkan ve çıkış yapan oyuncular kimlerdi?

Bülent Buda: Bülent Cevahir tüm sezon sürdürdüğü istikrarıyla ve mücadeleci kimliğiyle bence birinciliği hak ediyor. Ardından Okan’dan formayı kapan Uğur, yine Cumaali Bişi, Nizamettin, golcü kimliğine yeniden ulaşan Abdülkadir ve onunla iyi bir ikili oluşturan Otoo. Sezonun bence istikrarı yakalayan, katkı veren futbolcuları içinde önde geliyorlar. Bu arada aceleye geldi Furkan’ı ıskaladık. Bakın bu soruya hemen altı, yedi futbolcuyla yanıt verebiliyoruz. Düşünün ki eğer takım içinde birtakım sıkıntılar olmasaydı, söz gelimi Burak, Okan gibi futbolcularla daha etkileyici bir görünüm sergileyeceklerini söylemek ihtimal dışı değildi. Sonuç olarak iyi isimlerden, kaliteli futbolculardan oluşan bir takım Balıkesir. Bu nedenle önümüzdeki sezonda yönetim ve tribün sorunları da giderildiğinde daha iyi yerlere geleceğini söylemek hayal olmayacaktır.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Sezon içinde Balıkesirspor ile ilgili bir yazımda; ‘Kaleci Vukovic, Bülent Cevahir, Abdülkadir, Burak, Glumac, Otoo, Sedat, Mehmet Boztepe, Oğuz Yılmaz, Furkan, Cumaali Bişi, Nizamettin başta olmak üzere hangi kulüp, bu oyunculardan en az üç veya dört tanesi takımını güçlendirmek, hatta şampiyonluk için transfer etmek adına mücadele etmez ki’ ifadesini kullanmıştım. Bu soruyu şimdi yine kendi kendime sordum ve bu ligin en etkili oyuncuları olduğunu tekrar kabullendim. Ancak istikrar ve devamlılık takımın en büyük problemiydi. Ayrıca Glumac’ın sakatlanıp sezonu kapatması, Oğuz Yılmaz’ın sakatlıktan geç dönmesi, savunma merkezindeki iki stoperin yokluğu takımı olumsuz yönde etkiledi. Öne çıkanlar mı? Takım halinde oynadıkları zaman deplasmanda ve evde aldıkları galibiyetlere baktığımız zaman çok net görüldü. Ancak bu yetenekli oyuncular hangi nedenle olursa olsun takım bütünlüğünü sağlayamadılar ve Balıkesir’i hak ettiği yere getiremediler. Maç bazında değil sezon boyunca istenilen noktaya gelemedikleri için isim vermeyi uygun görmüyorum.

Haberin Devamı

Sizce yeni sezonda hangi mevkilere takviyeler yapılmalıdır?

Bülent Buda: Tekrar olacak ama güçlü, tutarlı yönetimler bir takımın başarısı için çok önemlidir. Futbolcu özgüveni, birincil olarak yönetimlerin gücüne sonra da tribünlerin katkısına gereksinim duyar. Takım içinde bütünlüğü sağladığınızda ve birde buna birikimli, futbolcuyla güçlü iletişim kuran bir teknik adamı eklediğinizde başarı kaçınılmaz olur. Bu aşamada takımda kimlerin kalacağını kimlerin gideceğini tam olarak bilemiyoruz. Ancak futbolcuların büyük çoğunluğuyla anlaşma sağlandığını duyuyoruz. Yineliyorum, Balıkesir’in futbolcu kadrosu yetenekli ve becerili. Bütün mesele o futbolcuları başarıya ulaştıracak özgüveni onlara aktaracak ortamları hazırlama ve devamlı kılmadır.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Öncelikle bireysel yetenekleri üst düzeyde olan bu futbolcuların takım halinde oynamasını sağlayacak iyi bir teknik adama ihtiyaç var. Bu teknik adamın oyuncu yapısını bilerek eksik mevkilerin olduğu noktalara doğru transferlerin yapılmasını sağlaması ilk şarttır. (Teknik Direktör Giray Bulak ile şuana kadar anlaşıldığını duymadık) Yoksa eldeki oyuncu yapısının takım halinde oynamasının getireceği tempo ve ritim, artacak mücadele gücü Balıkesirspor adına olumlu düşünmemizin nedenleridir. Elbette kadronun tecrübesi, buna yönetimin sağlayacağı olumlu şartlar ve Balıkesirspor taraftarlarından gelecek destek de çok önemlidir.