Ege Balıkesir’den 585 küçükbaş

Balıkesir’den 585 küçükbaş

13.08.2023 - 00:10 | Son Güncellenme:

4 yılda 5 damızlık üretim tesisi kuran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kepsut’ta 85 üreticiye 585 küçükbaş hayvan desteğinde bulundu.

Balıkesir’den 585 küçükbaş

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, coğrafi işaretle tescilli kuzusunun üretimini yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. 2019’dan bu yana tarım ve hayvancılığa desteğini sürdüren büyükşehir, bu kez Kepsut’ta 85 üreticiye 585 küçükbaş damızlık hayvan dağıtımı yaptı. Büyükşehir ve Kepsut belediyesinin birlikte kurduğu Damızlık Üretim Tesisi’nden seçilen ve Halk Elinde Islah Projesinde yer alan elit sürülerden alınan 500 dişi, 50 erkek damızlık küçükbaş hayvan, yüzde 75 hibeyle 10’ar dişi, birer erkek damızlık olmak üzere 50 üreticiye dağıtıldı. Bunun yanısıra yine Damızlık Üretim Tesisi’nde yetiştirilen 35 damızlık koç, kurayla belirlenen 35 yetiştiriciye yüzde 100 hibeli olarak teslim edildi. Şehir ve ülke ekonomisine alın teriyle katkı sunan üreticilere daima destek olacaklarını kaydeden Büyükşehir Başkanı Yücel Yılmaz, “Balıkesir, Türkiye’nin en güzel kuzusunu yetiştirme iddiasını hep sürdürecek” diye konuştu. Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ise, “Bin tane anaç koyuna eriştik ve Damızlık Üretim Tesisi’ni her gün biraz daha büyüterek devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

 Ata tohumuna sahip çıkıyor

Balıkesir’de yerel tarımın ve ekonominin güçlenmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren büyükşehir, ata tohumlarına sahip çıkıyor. 20 ilçeden topladığı, kaybolmaya yüz tutmuş ata tohumlarını  yeniden toprakla buluşturmaya hazırlanan Balıkesir Büyükşehir, bu girişimiyle biyolojik çeşitliliğin devamlılığını sağlayacak; yerel çiftçiliğin ve girişimciliğin yaygınlaşmasında ve organik tarımda öncü olacak.