Ege “Başkan korkmaz”

“Başkan korkmaz”

26.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son operasyonu değerlendirirken, “Korkan adam belediye başkanı olamaz” diye konuştu ve yaptığı işten emin olduğuna dikkat çekti

“Başkan korkmaz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gözaltına alınmaktan korkmadığını, ancak alınacak bir şey yapmadığını söyledi. Kocaoğlu, kendisinin de operasyon kapsamında gözaltına alınıp alınmayacağı konusunun savcı ve yargıçların kararı olduğunu belirterek, “Alınma verilme sözkonusu değil. Korkmuyorum çünkü yaptığım işi biliyorum. Korkan adam belediye başkanlığı yapamaz” dedi.

Adalete saygı duyuluyor
Aziz Kocaoğlu, katıldığı bir etkinlik sonrası tutuklama ve serbest bırakılanlarla ilgili değerlendirme yaptı. Kocaoğlu, “Yargı’dan çıkan karara saygılıyız. Arkadaşlarımızın konularına vakıf olduklarını, hiçbirisinin özel yaşantısında, servetinde, duruşunda, ahlakında en ufak bir problem olmadığını, hepsinin devletini, milletini, belediyesini, halkını seven İzmirlileri hizmet etmek için çalışan arkadaşlar olduğunu biliyor ve inanıyoruz. Adaletin tecelli etmesini diliyoruz. Bekleyip göreceğiz” dedi.
Kocaoğlu, bir basın mensubunun bir gazetede yeralan “Beni de alacaklar” şeklinde bir açıklaması olup olmadığını sorusu üzerine bu ifadede bulunmadığını, kendisini telefonla arayan bir gazeteci arkadaşının geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu ve sohbet ettiklerini söyledi.

Verilmeyecek hesap
Kendisine “Korkmuyor musunuz” şeklinde bir soru sorduğunu belirten Kocaoğlu, “Ben de bir belediye başkanını neden korkmaması gerektiğini, Aziz Kocaoğlu’nun neden korkmadığını anlattım. Öyle bir başlık çıkartmış. Ben alınacak bir şey yapmadım. Hayatımın hiçbir aşamasında yapmadım. Hiçbir karanlık sayfam yok. Hesabını veremeyeceğim hiçbir duruşum, servetim olmadı. Sözün özü insan olmaya çalışıyorum. Böyle bir alınma verilme bir durum söz konusu değil. Ha alınır alınmaz o da ayrı. Yargıçların savcıların vereceği karardır. Evet korkmuyorum. Yaptığım işi biliyorum. Belediye başkanı korkmaz. Korkan adam da başkanlık yapamaz” dedi.

Haberin Devamı

Bürokrasiye ince mesaj
Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonun ilk şokunu atlattıktan sonra şirketleri ve belediye birimlerini tek tek gezerek personeline moral veren Başkan Aziz Kocaoğlu son olarak Belediye’nin üst düzey yöneticileriyle toplantı yaptı. Başkan Kocaoğlu bürokralarından daha çok çalışmalarını istedi, “Bizim ilacımız, panzehirimiz sadece ve sadece çalışmak. Eski çalıştığımızdan daha mükemmel çalışmak. Daha iyi çalışacağız, daha çok iş yapacağız. Hata yapma lüksümüz yok. Daha fazla çalışarak bizim tek dayanağımız olan İzmirli hemşehrilerimize hizmet vereceğiz” dedi.

Kırıklar Cezaevi’ne moral ziyaretçileri
CHP GenelBaşkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ile birlikte 2 Mayıs’ta Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve Buca Kırıklar F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’na yerleştirilen Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı, Büyükşehir Belediyesi eski Teftiş Kurulu Başkanı Hulusi Gülşen’i ziyaret etti. Güler, Gülşen’in yedi aydır tutuklu olduğunu ancak iddianamenin hala hazır olmadığına dikkat çekerek, “Ne ile suçlandığını kendisi de bilmiyor. Ziyaret ettiğim kişi bu ülkenin mülkiye müfettişi, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun. Mülkiyeli olarak kamu hizmetinde uzun yıllar hizmet vermiş biri. Hukukun ne olduğunu bilen biri. Suç işlemediğini biliyor. Ama ne yaptığını bilmeden yedi aydır orada tutulduğu için kuşkusuz çok kırgın. Hukuk devleti kurallarının bir an önce uygulanmasını istiyor” diye konuştu.


İlk 20’den, 8 kişi serbest bırakıldı
Operasyon kapsamında adliyeye sevkedilen ilk 20 zanlıdan, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 3 No’lu Şube Başkanı Cafer Konca, Şube üyeleri Necip Binici, Cafer Alt, Memiş Sarı, Yakup Yıldırım, Kültür Daire Başkanlığı çalışanı Tülay Tümay, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı çalışanı Pınar Çalışkan ve Kültür Daire Başkanlığı çalışanı Cengiz Başkurt tutuklandı. ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker, İZULAŞ ve İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Gül Şener, ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik’in de aralarında bulunduğu, ESHOT’tan İrfan Aras, Besim Gültekin, İbrahim Tuz, Turgay Akkaya, Hüseyin Ercan, Karşıyaka Spor Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan ve Yapı Tesisleri Dairesi Eski Başkanı Rafet Bayram olmak üzere 11 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şener: Bu suçların hiçbirini işlemedik
İzmir Büyüksehir Belediyesi’ne yapılan operasyonda Mahkeme tarafından serbest bırakılan bürokratlar arasında yeralan İZULAŞ ve İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı ESHOT eski Genel Müdürü Gül Şener kendilerine isnat edilen suçların hiçbirini işlemediklerini söyledi. Mahkeme sonunda da suçsuzluklarının ispat edileceğini belirten Şener “Olaylar bizden çok eşlerimizi, çocuklarımızı ailelerimizi etkiledi. Bizi yalnız bırakmayan belediye personeline ve Adliye’ye gelip destek olanlara teşekkür ederim” dedi.

Balık ve zarf sorusu
Operasyonun adliye aşamasının ikinci gününde çalışmalar hızlandı; üç savcının ifade alması, avukatların müvekkillerinin yanına daha rahat girip çıkmasına izin verilmesi işlemleri hızlandırdı. Emniyette 9 saat ifade veren Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey’e, yaptığı görüşmelerden yediği yemeklere kadar 43 sayfayı bulan soru yöneltildiği öğrenildi. Teknik takip altında olduğu anlaşılan Erhan Bey’e, Foça’da yediği balığın dahi sorulduğu gelen bilgiler arasında. Ayrı şekilde Özel Kalem Müdürü ve Türkegül Kocaoğlu’nun yeğeni olan Levent İşler’in gözaltı nedeninin Başkan Kocaoğlu’na götürdüğü zarftan kaynaklandığı belirtildi. Operasyon kapsamında zanlıların kullandıkları bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi. Bilişim Büro Amirliği ekiplerinin incelemesinde, bilgisayarların eski ancak çoğunun hard disklerinin yeni olduğu belirlendi.