Ege Başkan mutfakta

Başkan mutfakta

21.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

HORECA Fair bu yıl hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hem de eşi İzmir Tarımsal Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer’i mutfakta ağırladı.

Başkan mutfakta

“Citta Slow ve Slow Food ile Nereden Nereye” sunumunda konuşan Büyükşehir Başkanı Soyer, “Dünyanın en büyük gastronomi fuarı Terra Madre’yi bu yıl ilk kez 2-9 Eylül tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştiriyoruz. Dünyanın her yerinden lezzetler, tarım ve turizm bu etkinlikte buluşacak. Üretim tekniklerinin, iyi, sağlıklı ve adil gıdanın, gıda güvenliğinin konuşulduğu olağanüstü bir buluşma olacak” dedi.
“Yerliyse Yeriz”
“Yerliyse Yeriz” söyleşisinde konuşan Neptün Soyer de; keçi sütü, yarımada sakızı, karakılçık buğday unu ve karanfilden oluşan sakızlı tarhana tarifi verdi. Yaptığı tarhana çorbasından yola çıkarak sağlık için ‘Slow Food’un yani iyi, temiz ve adil gıdanın peşinden gitmek gerektiğinin altını çizen Soyer, “Sağlıklı gıdaya ulaşabilmek için gıdanın zamanında üretilmiş, ilaçlanmamış olması ve adil fiyatlarla üretilip, tüketiciye sunulması çok önemli. Bu noktada sağlıklı gıda için aşçılar, küçük üreticiler ve tüketiciler olarak birbirimizle iletişim halinde olmalıyız” diye konuştu.