Ege Batı Anadolu’dan 500 milyon yatırım

Batı Anadolu’dan 500 milyon yatırım

24.03.2017 - 03:24 | Son Güncellenme:

İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, Söke’de yapımı devam eden Batısöke Çimento Fabrikası’na yapılacak dev yatırımla, çimento ve klinker üretim kapasitesinin ikiye katlanacağını açıkladı.

Batı Anadolu’dan 500 milyon yatırım

Batı Anadolu Grubu Söke’de dev bir entegre tesis yatırımı gerçekleştiriyor. Yapımı süren Batısöke çimento fabrikasının toplam maliyeti 500 milyon TL’ye ulaşacak. Grubun çimento ve klinker üretim kapasitesini iki katına çıkaracak olan yeni fabrika, Türkiye’nin bu alandaki toplam ihracatının yüzde 10’unu tek başına karşılayacak. Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, fabrika alanında düzenlenen toplantıda projeyi tüm özellikleriyle basına tanıttı.

Haberin Devamı

Yüzde 50 artacak

Tesislerin tamamlanmasıyla birlikte yılda 800 bin ton çimento ihracatı gerçekleştirme olanağına kavuşacaklarını belirten Feyyaz Ünal şunları söyledi: “Yeni yatırımımızla grubumuzun yıllık klinker üretim kapasitemiz 3.8 milyon tona, çimento üretim kapasitemiz ise 5.8 milyon tona ulaşacak. Böylece Batısöke ve Batıçim fabrikalarımızdan yılda 40 milyon dolara yakın ihracat yapabileceğiz. Yeni yatırım Söke’deki çalışan sayımızı yaklaşık yüzde 50 oranında artıracak.” Ünal, “Fabrikamız tamamlandığında 4 adet paketleme tesisi, kamyon dolum ünitesi, 2 adet paletizing ünitesi ve 2 adet big bag dolum sisteminden meydana gelen dev bir tesis haline gelecek” diye konuştu.

Balıkesir’de İnsan Kaynakları Fuarı

Haberin Devamı

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük istihdam teşvik programını yürürlüğe soktuklarını belirtti. Balıkesir Valiliği tarafından Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Sanayi Odası ve Ticaret Odasının katkılarıyla bir alışveriş merkezinde düzenlenen “4. Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı” açıldı. Balıkesir, yılın başından bu yana 4 bin artı istihdam sağladığını bildiren Kabak, 15 bin hedefi bulunan ilin bu hedefi yakalayacağını ifade etti.