Ege Batısöke, ihracatı ikiye katlayacak

Batısöke, ihracatı ikiye katlayacak

02.02.2018 - 05:00 | Son Güncellenme:

Batı Anadolu Grubu’nun son beş yılda yaptığı 1 milyar liralık yatırımına dahil olan Batısöke Çimento Fabrikası’nda vardiya zili çaldı.

Batısöke, ihracatı ikiye katlayacak

Batı Anadolu Grubu, Türkiye’nin çimento ve klinker ihracatının yüzde 10’unu karşılayacak Batısöke yatırımı ile üretim kapasitesini iki katına çıkarırken, mevcut ihracatını da 40 milyon dolara çıkaracak. Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, Batısöke fabrikasının devreye alma çalışmalarının başlamasıyla birlikte lojistik ve enerji maliyetleri gibi birçok alanda önemli kazanımlar elde edeceklerine dikkat çekti. Başta Ege Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye genelinde hizmet veren Batısöke fabrikası, aynı zamanda yoğun bir biçimde ihracat da gerçekleştiriyor. Batı Anadolu Grubu, Batısöke fabrikasının hatlarının devreye alınması ile birlikte yıllık klinker üretim kapasitesini 4,05 milyon tona, çimento üretim kapasitesini ise 5,8 milyon tona taşıyor.

Haberin Devamı

40 milyona çıkacak

Daha fazla ürünü daha kısa sürede paketleme ve sevk etme olanağına kavuştuklarını belirten Feyyaz Ünal şunları söyledi: “Batıçim ve Batısöke fabrikalarında yılda toplam 20 milyon dolarlık klinker ve çimento ihracatı gerçekleştiriliyor. Batısöke fabrikamızın devreye girmesiyle mevcut ihracat miktarları ikiye katlanarak, 40 milyon dolar seviyelerine çıkacak.”

Çevreci fabrika

Batısöke - Aliağa demiryolu hattının kullanılmasıyla çok önemli bir lojistik avantaj sağlayacaklarına değinen Feyyaz Ünal fabrikanın çevreye etkileri konusunda da şunları söyledi: “Bu yatırımı alanında en iyi teknolojileri kullanarak ve tümüyle sürdürülebilirlik felsefesiyle hayata geçirdik. Karbon salınımının çevreye etkisi minimuma inecek.”