Ege Bayram hediyesi

Bayram hediyesi

25.06.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

6 Şubat depreminde yıkımı yaşayan Adıyaman’da yaraları sarmaya devam eden İzmir Büyükşehir, ikinci konteyner kenti de tamamlayıp bayram sevinci yaşattı.

Bayram hediyesi

Adıyaman’da kurduğu 700 kişilik konteyner kenti Nisan ayında depremzedelerin hizmetine sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, burada kurduğu ikinci konteyner kenti de Kurban Bayramı’na yetiştirdi. 163 yaşam konteyneri, 2 konteynerden oluşan birleştirilmiş kütüphane, 2 konteynerden oluşan birleştirilmiş Kadın Dayanışma Merkezi ile 1 eğitmen odası, 2 konteynerden oluşan birleştirilmiş Çocuk Evi ile 2 etüt sınıfı, 2 konteynerden oluşan birleştirilmiş sosyal tesis, 1 revir, 6 çamaşırhane olmak üzere toplam 180 birimi içeren konteyner kent Adıyaman Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokole dayanarak yetkililere teslim edildi.

Haberin Devamı

Afet halinde hazır

Depremzedelerin bayrama geçici yuvalarında girecekleri müjdesini veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bölgede ihtiyaç kalmadığında, bir afet halinde kullanılmak üzere tüm konteynerler ve malzemelerin İzmir’e getirilerek envanterde tutulacağını söyledi.

Kirliliğin kökü kazınıyor

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından 11 milyar 95 milyon liralık dev bir bütçeyle projelendirilen ve bilimsel planlamayla hazırlanan “Yaşayan Körfez” programı kapsamında Çiğli İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin 4. Faz inşaatı başladı. Temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Tesisin kapasitesi yüzde 36 oranında artacak. Karada, kıyıda ve denizin içinde bir zincirin halkaları gibi uzanan on devasa yatırımla Körfezdeki kirliliği kuşatma altına aldık. Yaptığımız yatırımlarla İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin kökünü kazıyoruz. Günü kurtarmayı değil, 50 yıllık bir planlamayla İzmir’in ana sorunlarından birine kalıcı bir çözüm üretiyoruz” dedi.