Ege Bebeklerinizi anne sütüyle besleyin

Bebeklerinizi anne sütüyle besleyin

06.10.2017 - 04:06 | Son Güncellenme:

.

Bebeklerinizi anne sütüyle besleyin

Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi Atıl Birol, 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle, anne sütünün önemine dikkat çekti. Emzirme ve anne sütünün öneminin vurgulanması amacıyla hastanede düzenlenen etkinliğe Başhekim Atıl Birol, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Ömer Yaşar, Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdürü Merve Yaşar ile kontrol için polikliniğe gelen çocuklar ve anneleri katıldı.

Haberin Devamı

‘En geç 30 dakikada emzirilir’

Başhekim Birol, ilk kez 1990 yılında Dünya Sağlık Örgütü ile UNICEF tarafından deklare edilen haftanın amacının, anne sütüyle beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmak olduğunu belirtti, “Anne sütü, yenidoğan bebeklerin ihtiyacı olan tüm besin ögelerini içermektedir. Dünya Sağlık Örgütü, ilk 6 ayda sadece anne sütüyle, 2 yaşa kadar da tamamlayıcı beslenmeyle beraber anne sütünün alımını öneriyor” dedi.

Çeşme Devlet Hastanesi olarak, emzirme politikası belirlediklerini kaydeden Başhekim Birol, şu vurguları yaptı: “Her bebeğin anne sütüyle beslenme hakkı vardır. Hastanemizde, takipleri devam eden tüm gebelerimize, 28. haftadan itibaren ve emziren annelere anne sütünün önemi anlatılarak, emzirme eğitimi verilir. Hastanemizde doğan tüm bebekler, en geç 30 dakika içinde emzirilir. Bebek ve annenin, emzirmenin devamı için 24 saat aynı odada kalması sağlanır. Ebe Pınar Hosanlı da emzirme eğitimi veriyor.”