Ege Belediye enerjisini kendisi üretecek

Belediye enerjisini kendisi üretecek

12.09.2017 - 02:51 | Son Güncellenme:

Dursunbey Belediyesi ilçenin enerji ihtiyacını karşılamak adına güneş enerjisi santralı kuracak.

Belediye enerjisini kendisi üretecek

Dursunbey Belediyesi ilçenin enerji ihtiyacını karşılamak adına güneş enerjisi santralı kuracak. 4 milyon 60 bin liraya kurulacak santral ile Dursunbey Belediyesi bölgede güneşten enerji üreten ilk beeldiye olacak. Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan “UEDAŞ ile 10 yıllık alım garantili anlaşmamızı yaptık. Santral 4 ayda tamamlanarak üretime başlayacak” dedi.
Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, ilçeye güneş enerji santralı kuruyor. Başkan Bahçavan ile santralı yapacak firmaların iş ortaklığı yetkilisi Nihat Başkurt anlaşma imzaladı. Başkan Bahçavan, ilçenin Çiftçi Mahallesi Bingeşik mevkiiinde kurulacak santralle kendi enerjilerini güneşten üreteceklerini söyledi.
Türkiye’nin enerji ihtiyacı olduğunun altını çizen Bahçavan, “Enerji Bakanımız Berat Albayrak’ın, yeni adımlar atarak belediyelerin önünü açması üzerine biz de ülkemize katkı sağlamak ve kendi enerjimizi üretmek için adımlarımızı attık. 4 milyon 60 bin lira gibi son derece ekonomik bir bedelle 120 gün içerisinde ilçemize, yenilenebilir enerji olan güneş enerji santrali kurulmuş olacak ve üretim başlayacak” diye konuştu.
120 günde bitirilecek
UEDAŞ ile anlaşmayı yaptıklarını, 10 yıllık alım garantisi aldıklarını belirten Başkan Bahçavan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendi kaynaklarını yaratmak konusunda da Dursunbey Belediyesi, örnek belediyelerden bir tanesi. Konkasör tesisi, beton santrali, işlettiğimiz sosyal tesisler ve en son olarak da Güneş Enerjisi Santrali ile kendi kaynaklarımızı yaratmaya devam ediyoruz. 120 gün sonunda kendi enerjimizi de üretmeye başlayacağız.”