Ege Belediyeden, işçilere ret

Belediyeden, işçilere ret

18.02.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon kanalında, belediyelere, TEKEL işçilerini bünyelerine katlamalarını önermesinin ardından soluğu Manisa Belediyesi’nde alan bir grup işçi, olumsuz yanıt aldı.

Belediyeden, işçilere ret

İşçilerle görüşen MHP’li Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Her gün iş için yüzlerce kişi geliyor. Belediyenin imkanları sınırlı. Biz, emekli yaşı gelmiş yüksek maliyetli işçilerimizi bile tazminatlarını vererek emekli ediyoruz” diyerek ret yanıtı verdi. Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar ise, TEKEL işçilerinin, belediyelerin değil hükümetin sorunu olduğunu ifade etti.

TEKEL işçileri için 1 TL kampanyası
TEKEL’in özelleştirilmesi nedeniyle işsiz kalma riski taşıyan, hükümetin önerdiği 4/C’li çalışma koşullarını kabul etmeyerek iki ayı aşkın süredir Ankara’da eylem yapan işçilere, İzmir’den bir destek daha geldi. Genel İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube yönetimi, “Sen de 1 liranı paylaş” kampanyasıyle TEKEL işçileri için yardım toplamaya başladı. Şubenin örgütlü olduğu 16 iş yerindeki bin 300 işçiden 1’er TL toplanacak. Para, belirli aralıklarla Ankara’da eylem yapan işçilere gönderilecek.