Ege Belediyeler sahada

Belediyeler sahada

09.02.2023 - 00:10 | Son Güncellenme:

7.7 Pazarcık ve 7.6 Elbistan depremlerinin neden olduğu yıkımın ardından Ege Bölgesi’ndeki belediyeler bütün olanaklarını zorladı, yiyecekten temizlik malzemesine bölgedeki 10 kente destek yağdırdı.

Belediyeler sahada

İzmir’den bağışlar artıyor

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir’in kampanyasına iki günde 81 bin yemek paketi, 31 binin üzerinde battaniye katkısı geldi. Başkan Soyer, “Türkiye’nin yaralarını Umut Hareketi’yle sarıyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 10 ili etkileyen büyük deprem felaketi sonrasında başlattığı Umut Hareketi’ne verilen destekler büyüyor. Kampanya için açılan umuthareketi.izmir.bel.tr adresinden bölgeye ulaştırılmak üzere iki günde 81 bin 365 kişilik yemek paketi, 31 binin üzerinde battaniye satın alındı. Toplam bağış rakamı ise 19 milyon lirayı aştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem sonrasında başlattığı destek çalışmaları artarak büyüyor. Son 48 saatte 46 TIR, 15 kamyon, 3 uçak, 1 gemi insani yardım malzemesini afet bölgesine sevk eden büyükşehir, yurttaşların desteğiyle Umut Hareketi’ni de büyütüyor. İki günde toplam bağış rakamı 19 milyon 70 bin 590 lirayı buldu. Şu ana kadar kampanyayla 81 bin 395 yemek paketi, 6 bin 272 gıda paketi, 6 binin üzerinde temizlik paketi, 31 bin 247 battaniye, 5 bin 561 uyku tulumu, 3 bin 920 hijyen paketi, 3 bin 505 bot, 3 bin 629 mont, 11 çadır bağışı alındı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, destek olan herkese teşekkür etti, “Türkiye’nin yaralarını Umut Hareketi’yle sarıyoruz. İzmir’in dört bir yanından yardım paketleri Fuar İzmir’de toplanıyor ve ihtiyaç sahiplerine gönderiliyor” dedi.

Kampanyaya destek olmak isteyenler umuthareketi.izmir.bel.tr adresinden sunulan destek paketlerinden istedikleri miktarda satın alabiliyor.

Mobil mutfak-ameliyathane

İlk iki gün sonunda İzmir’den bölgeye 46 TIR, 15 kamyon, 3 uçak ve 1 gemiyle ihtiyaç malzemesi, ekipman ve personel gönderildi. 110’u arama kurtarma personeli olmak üzere doktor, operatör, şoför, aşçı, psikolog ve veterinerlerden oluşan 332 personel ve 133 araç bölgeye ulaştı. Sıcak yemek üretecek mobil mutfak ve mobil ameliyathane de yardıma koşacak.

‘Umuda tutunuyoruz’

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Osmaniye’de depremzedeleri ziyaret etti. Vali Şıldak, “Devletimiz bütün imkanlarıyla Osmaniye’de vatandaşlarımızın yanında” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “Arama kurtarma çalışmalarına Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu koordinesinde ekiplerimiz ile birlikte yoğun şekilde devam ediyoruz. En ufak umuda tutunuyor, bir an olsun mücadelemizi bırakmıyoruz.” 

Buca afet bölgesinde

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve belediyenin arama kurtarma ekibi BUCAKUT Osmaniye’de depremzede yurttaşlara kol kanat gerdi, arama kurtarma çalışmalarına katıldı. 36 personel, 4 tam teçhizatlı arama kurtarma aracı, 2 ikram aracı ve 1 hayvan ambulansı ile harekete geçen BUCAKUT ekibi, AFAD ile eşgüdüm halinde çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Osmaniye merkezdeyiz. Arama kurtarma çalışmaları itinayla devam ediyor. Bir umutla herkes bekliyor. Depremzedelerin yakınları, aileleri ateş yakarak bekliyor. Çok büyük bir acı yaşanıyor. Anlatmak çok zor” dedi.

Haberin Devamı

Pehlivan’dan teşekkür

Menemenliler, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından afetzedelere yardım göndermek için seferber oldu. Menemen Belediyesi’nin organize ettiği kampanyaya 7’den 77’ye herkes destek paketleri ulaştırdı. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Küçük büyük desteğini esirgemeyen herkesten Allah razı olsun” dedi. Pehlivan, MAKUR ekibinin AFAD koordinesinde arama kurtarma çalışmalarına başladığını belirtti. 

Belediyenin mesleki eğitim kurslarında görev yapan eğitmen ve kursiyerler de polar, şal, atkı ve bereleri afetzede vatandaşlara göndermek üzere çalışmalarını hızlandırdı. Menemen Belediyesi ve İlçe Kızılay Şubesi işbirliğiyle başlatılan kan bağışı kampanyası kapsamında da kan veriliyor.

‘Dayanışma zamanı’

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, arama kurtarma faaliyetlerine katılmak ve destek sağlamak için Konak’tan Hatay’a hareket eden ekipleri, belediyenin Gürçeşme’deki şantiyesinden uğurladı. Başkan Batur, “Yaralarımızı birlikte, dayanışmayla saracağız. Konak Belediyesi olarak bir nebze olsun yardımcı olabilirsek, bir canı kurtarabilirsek bizim için çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

20 kamyon ihtiyaç malzemesi ile teknik malzeme, sıcak gıda ve içecek sağlayacak mobil mutfak araçları, jeneratör gibi önemli ekipman desteği de sağlanıyor.

‘Nurdağı yok olmuş’

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Gaziantep merkez, Nurdağı ve Islahiye ilçelerinde incelemede bulundu. Vatandaşların gerçek ihtiyaçlarını tespit etmeye çalıştıklarını belirten Tugay gözlemlerini de aktardı. Bölgede yardımın ulaşmadığı bölgeler olduğunu belirten Tugay, şunları söyledi: “İslahiye Belediye Başkanı ile görüştük. Köylere ve yardım ulaşmamış noktalara yardım ulaştırmaya çalışıyoruz şu anda. Özellikle Nurdağı ilçesinde hasar görmeyen yapı kalmamış diyebilirim. Gerçekten çok büyük bir felakete tanıklık ediyoruz. Yanımıza çölyak hastaları için gıda ürünleri vermişlerdi. Bu ürünleri ulaştıracağız. Burada ne yazık ki dokunulmamış çok fazla enkaz var..”

Çerçi işin başında

Yunusemre Belediyesi, Kaymakamlık ve AFAD’ın eşgüdümünde yardım kampanyası başlattı. Bağışlarla, acil ihtiyaç olan atkı, bere, mont, bot, kışlık kıyafet, yağmurluk, battaniye, uyku tulumu, biberon, bebek bezi ve maması ile temizlik ve hijyen malzemeleri toplanıp Yunus Emre Millet Çarşısı’nda paketleniyor. Başkan Dr. Mehmet Çerçi, yardımların Millet Çarşısı, Belediye Muradiye Ek Hizmet Binası, Yunusemre Yardımlaşma Vakfı ve Hanım Lokalleri’ne bırakılabileceğini vurguladı.

Kolileri paketledi

Gaziemir Belediyesi’nin başlattığı yardım kampanyasına destek beklenenin üzerinde oldu. ESBAŞ Spor Salonu’nda yürütülen kampanyaya battaniye, ısıtıcı, uyku tulumu başta olmak üzere kaban, bot, eldiven, atkı, powerbank bağışı yapıldı. Yapılan bağışlar, gönüllüler ve belediye çalışanları tarafından gruplandırılarak kolilere kondu. Belediye Başkanı Halil Arda, bizzat paketlediği kolilerin üzerine notlar yazdı, “Cumhuriyet tarihinin belki de en büyük felaketini yaşıyoruz. Dayanışma içerisindeyiz. Bağış yapanlara ve gönüllü olarak bu bağışları paketleyenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.