Ege ‘Belediyemiz sizin için var’

‘Belediyemiz sizin için var’

07.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir’deki 11 Roman derneğiyle bir araya gelerek beş yıllık işbirliği sözleşmesine imza attı.

‘Belediyemiz sizin için var’

Türkiye’de ilk kez yapılan sözleşmeye göre Romanlara Yönelik Eylem Planı ve Beş Yıllık Stratejik Plan kapsamında, Roman vatandaşlara yönelik ortak proje ve çalışmalar yürütülecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın’ın da yer aldığı imza töreninde Başkan Batur, “Bir kardeşiniz olarak her zaman yanınızdayım. Sizler bu kentin rengisiniz. Sizlerden hiçbir zaman vazgeçilmez. Bu kentte yaşamaya, bu kentin hizmetlerini almaya layık insanlarsınız. Sizler için her şeyi yapmaya hazır bir belediye var” dedi. Roman vatandaşların barınma ve sürdürülebilir eğitim ana başlıkları altında iki temel sorununa değinen Başkan Batur, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Barınma ve eğitim sorunları

“Barınmayla ilgili sıkıntı olduğunu tespit ediyoruz. Bununla ilgili öncelikle bir imar planı yapılması gerekiyor. Sulukule örneği gibi değil ama. Orada Roman kardeşlerimizi maalesef o bölgeden başka noktalara gönderdiler. Roman kardeşlerimizin yanında olan bir plan hazırlayacağız. Dernek başkanlarımızdan isteğim ise öncelikle eğitimin devamlılığı konusunda projeler üretilmesi. Çocukların eğitimleri ve eğitimin sürdürülebilir olması için Konak Belediye Başkanı olarak ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız.”