Ege Bir gün değil her gün kıymet vermeliyiz

Bir gün değil her gün kıymet vermeliyiz

10.03.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir Valisi Elban Dünya Kadınlar Günü mesajında “Kadın haklarına daha çok saygı duyulması eşitliği de sağlayacaktır” mesajı verdi.

Bir gün değil  her gün kıymet vermeliyiz

İzmir Valisi Süleyman Elban, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Elban, “Toplumumuzun her düzeyinde ve her alanda varlıklarını hissettiren kadınlarımızın daha da güçlenmesi, beraberinde kadın haklarına daha çok saygı duyulmasının, eşitliğin ve kadınların potansiyellerini tam olarak açığa çıkarmalarının önünü açacaktır” dedi. İZTO Başkanı Mahmut Özgener de, “Kadın emeğinin yalnızca bir güne sığmaması gerektiği bilinciyle ‘Dünyadaki her şey kadının eseridir’ diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ilerlediğimizi ve kadınlarımıza bir gün değil her gün değer verdiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye konuştu.  

Haberin Devamı

İlerleme için yatırım çağrısı  

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli se mesajında, “BM’ye göre dünyada 2030 yılına kadar toplumsal cinsiyet eşitliği hedefine ulaşılabilmesi için yılda 360 milyar dolarlık yatırım yapılması gerekiyor. 8 Mart 2024’ün bu konudaki farkındalığın artırılmasına vesile olmasını temenni ediyor ve eşitlik hedefine ulaşılana kadar kadınlara yönelik yatırımların artarak sürmesi gerektiğine inanıyorum” dedi. Ege Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer de, 8 Mart Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yayımlanan mesajda kadına şiddete karşı yasal düzenlemelerin olması gerektiğinin altı çizildi.