Ege ‘Biriz, kardeşiz’

‘Biriz, kardeşiz’

20.12.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Menderes’te 20 yıldır beklenen cemevinin temeli atıldı. Belediye Başkan Vekili Özkan, “Bu bir lütuf değil, bizim görevimiz” dedi.

‘Biriz, kardeşiz’

Menderes’te 20 yıldır kronikleşmiş bir sorun haline gelen cemevinin temel atma töreni gerçekleşti. Törende konuşan Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, “İlçemiz farklı kültürlerin buluştuğu eşsiz bir kültürel mozaiğe sahip. Alevi canlarımız da bu mozaiğin en önemli parçası. Menderes Belediyesi olarak koşulsuz, şartsız onların yanındayız. Her zaman biriz, beraberiz, kardeşiz!” dedi.

Haberin Devamı

Cemevinin temelini atmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Özkan, “İlçemize kazandıracağımız cemevi, Alevi kardeşlerimiz için bir lütuf değil, bizim yapmamız gereken bir görevimiz! Cemevimizle Alevi dostlarımız ibadethaneden, eğitim alacakları kurs yerlerine, çamaşırhaneden, morga Cem sohbetlerinin yapılacağı, bilgilerin paylaşılacağı güzel bir merkeze sahip olacaklar” diye konuştu.

Törene katılan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de, “Bu güzel ülkede çok güzel bir ortak tarihi çok güzel bir vatanı birlikte paylaşıyoruz. Devletlerin milletlerin ülkelerin zaman zaman muhataralı dönemleri olur. Bizi bize düşürdüler. Bizi birbirimize kırdırmaya çalıştılar. Bizi Alevi dediler, Sunni dediler, Kürt dediler, Türk dediler, Laz dediler, Çerkez dediler, sağcı solcu dediler. Et tırnaktan ayrılır mı? Hep beraber olacağız” ifadelerini kullandı.