Ege Bornova

Bornova

06.04.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Alsancak

Bornova




Salonun yedi kapısı çalındı
Bornova'nın Işıkkent semtinde "Bu kadarı da olmaz" dedirten bir hırsızlık olayı yaşandı. Kimliği belirlenemeyen hırsız ya da hırsızlar 373/2 Sokak'taki Şükrü Ergil Spor Salonu'nun 7 alüminyum kapısını söküp götürdüler.
Sabah salona gelen yetkililerden Türkan Çayırcı, kapıların olmadığını görünce durumu polise bildirdi. Salona gelen ekipler, dış kapının açılıp, odaların alüminyum kapılarının çalındığını belirledi. Polis, hırsız ya da hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

Travesti evinde haraç cinayeti
Alsancak 1462 Sokak'taki bir evde 2 grup arasında haraç yüzünden çıktığı iddia edilen silahlı kavgada bir kişi öldü, bir kişi de yaralandı. Olay, dün saat 01.00'de 80 numaralı apartmanda meydana geldi. Misbah Aktaş (31), üç arkadaşıyla "Seval" takma adlı Murat Hasırcı'nın evine gitti. 4'lü grup apartman kapısında Hamza Kolay (22) ve 3 arkadaşıyla karşılaştı.
Burada kısa bir tartışmadan sonra 8 kişi Murat Hasırcı'nın birinci kattaki dairesine girdi. Dairede haraç alma yüzünden çıktığı ve travestilerin de karıştığı önesürülen silahlı kavgada, Hamza Kolay sırtından ve bacağından, Misbah Aktaş da bacağından yaralandı.

15 kişinin ifadesi alındı
Kolay olay yerinde yaşamını yitirdi. Aktaş ise hastaneye kaldırıldı. Silah seslerini duyan çok sayıda polis, olay yerine gitti. Ancak kavgaya karışanlar kaçtı. Ekipler, 15 travestiyi ifadesi alınmak üzere Cinayet Büro'ya götürdü. Kaçan 6 kişi aranıyor.

Kapkaççı bu kez diş kırdı


Özellikle genç kızların ve kadınların korkulu rüyası haline gelen, ne zaman nerede karşımıza çıkacağı belli olmayan kapkaççı, dün de Hatay semtinde faaliyetteydi. Bu kez kurban, kardeşinin doğum günü kutlamasından dönen 40 yaşındaki Hasibe Düzkel oldu. Her zamanki gibi kimliği belirlenemeyen 3 kapkaççı, talihsiz kadının dişini kırdı, bacağından yaraladı. Cep telefonu ve parasını aldıktan sonra, yine her zamanki gibi kayıplara karıştı.
Olay, önceki gece saat 23.30 sıralarında Üçyol'da meydana geldi. Bir ayakkabı firmasında çalışan Hasibe Düzkel, kardeşinin doğum günü kutlamasından dönerken kimliği belirsiz üç kapkaççının saldırısına uğradı. Çantasını vermemek için direnen talihsiz kadını tartaklayarak yere yatıran kapkaççılar dişini kırdı, bacağından yaraladı. Üç saldırgan çevredeki vatandaşların çığlıklarına aldırmadan Düzkel'in çantasındaki 60 milyon lira parasını ve cep telefonunu alarak kayıplara karıştı.



Bornova Mevlana Mahallesi'nde işsiz Yılmaz Helvacı (27) kardeşi Yunus ve amcası Selahattin Helvacı ile birlikte kız kardeşi Çiğdem Akbaba'yı ziyarete gitti. Ancak dünürleri Abdullah Akbaba gelenleri eve almadı. Bunun üzerine çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Bıçağını çeken Yılmaz Helvacı, Abdullah Akbaba ve Ayhan Akbaba'yı bıçakladı. Ayhan Akbaba yaşamını yitirdi. Yılmaz, Yunus ve Selahattin Helvacı yakalandı.

Alsancak'ta, bar işletmecisi hesap yüzünden çıkan tartışmada bıçaklandı. Şili uyruklu Levia Alvarado (28) ile İsamaeli Poasa (23) Necip İçen'in işlettiği Sıkıfıkı Bar'a gitti. 06.30'a kadar eğlenen Şilililer hesaba itiraz edince kavga çıktı. İsamaeli Poasa, işletmeci İçen'i bıçakladı. Gözaltına alınan iki Şilili'den İsamaeli Poasa tutuklandı.

Çeşme'de Tayyar Filika (46) arkadaşı Burak Hür (28) ile birlikte eski eşi Hümeyra Taşkıran'ın evine molotof kokteyli attı. Rahmi Küçük ile beraber yaşayan Taşkıran'ın 2028 Sokak'taki evine giden Filika, molotof kokteylini evin önüne attı. Saldırının ardından polis, Filika ve Hür'ü gözaltına aldı.



EGE


Değişim kesin şart
AKP'nin iddiası
Başkanlara komutan övgüsü
Emlakın yıldızı parlıyor
Teksas'a döndük
Bayramiç'in BJK'li başkanları
Güzelbahçe'de 2. Avkıran devri
Başkandan şenlikli teşekkür
Batur'dan partililere piknik
Çineli başkanı halk çok sevdi
Hanımların yaz bakımı başladı
Bornova'nın yarısı susuz
Kapkaça karşı yoğun önlemler
Of Aman Nalan coşturacak
Alışveriş merkezinde ücretsiz oyun parkı
Çılgın Cuma
İZMİR REHBERİ