Ege Bravo Medine

Bravo Medine

08.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bodrum’da düzenlenen 2022 Arkas Dünya Optimist Şampiyonası’nda Medine Havva Tatlıcan kızlar kategorisinde Türkiye’ye tarihinin ilk altın madalyasını kazandırdı

Bravo Medine

Bodrum’da düzenlenen 2022 Arkas Dünya Optimist Şampiyonası, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Kızlar kategorisinde elde ettiği birincilikle dünya şampiyonalarında Türkiye’ye tarihinde ilk altın madalyayı milli sporcumuz Medine Havva Tatlıcan kazandırdı. Genel klasmanda Tayland’dan Weka Bhanubandh birinci, ABD’den James Pine ikinci, İtalya’dan Francesco Carrieri de üçüncü oldu. Takım yarışlarında da ABD birinci, Ukrayna ikinci, İsveç de üçüncü oldu. Milli takımımız, takım yarışlarını 4. sırada tamamladı. Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubesi sporcusu Medine Havva Tatlıcan, aldığı altın madalyayla bir ilki başardı. Kızlar kategorisinde Yunanistan’dan Chrysoula Kanellou Kokkinaki ikinci, Brezilya’dan Joana Freitas da üçüncü oldu.
10 günlük şampiyona sürecinde dünyanın dört bir yanından genç sporcuları ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını dile getiren Başkan Ahmet Aras, “Bitmeyen deniz sevginizle, sönmeyen heyecan ve tutku ile yelkenlerinizi rüzgâra katıp denizin üstünde adeta dans ettiniz. Bizlere aynı zamanda ülke bayraklarının denizler üzerinde bir bütünlük ve uyum içinde olduğunu gösterip görsel bir şölen yaşattınız” dedi.