Ege Bu coşku hiç bitmeyecek

Bu coşku hiç bitmeyecek

31.10.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ege’de önceki sabah erken saatlerde başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları gece de devam etti. Fener alayları düzenlendi, konserler verildi, havaifişek gösterileri yapıldı. Ata’ya bağlılık bir kez daha dile getirildi

Bu coşku hiç bitmeyecek

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 86’ncı yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Ege’de de büyük coşkuyla kutlandı. Sabah erken saatlerde başlayan etkinlikler gece de devam etti. Fener alayları düzenlendi, konserler verildi, halk oyunları oynandı, havaifişek gösterileri düzenlendi. Ellerde Türk Bayrakları ve Büyük Önder Atatürk’ün posterleri gururla taşındı, “Yaşasın Cumhuriyet”, “Atatürk gençliği görev başında”, “Hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı, hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı da okundu.

Kordon’da buluştular
İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği fener alayı Cumhuriyet Meydanı’nda başladı, Gündoğdu’da sona erdi. Başkan Aziz Kocaoğlu da katıldı. Binlerce İzmirli, Ata’ya bağlılıklarını bir kez daha haykırdı. Ünlü sanatçı Funda Arar da konser verdi, coşkuya coşku kattı. Buca’da Edip Akbayram, Balçova’da Grup 77, Bornova’da Grup Laçin, Karabağlar’da Saime Cantürk, Alaçatı’da da Suavi sahne aldı.

Denizli’de 5 bin kişi yürüdü
Denizli’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ düzenlendi. Atatürkçü Düşünce Derneği’nce organize edilen etkinliğe yaklaşık beş bin kişi katıldı. Saat 19.00’da Atatürk Stadı önünde toplanan vatandaşlar, 500 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı’yla Delikliçınar Meydanı’na yürüdü. “Atatürk gençliği görev başında”, “Cumhuriyet değil, AKP yıkılacak”, “Hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı.


Şenlik havasında kutlama
Cumhuriyeti Anla-tıyoruz anı belgesel sergisi, Prof.Dr.Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi’nde açıldı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, çocukların ve gençlerin bu sergiyi mutlaka gezmelerini istedi. Bu arada Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Gültepe’de şenlik havasında gerçekleştirildi. Rumeli Gençleri, Çamdibi bandosu, Türk Halk Müziği, Rumeli oyunları ve Ege Yöresi halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi.

Türkiye laiktir, laik kalacak
Bodrum’da da kaymakamlık ve belediye tarafından düzenlenen fener alayına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Milta Bodrum Marina’dan İskele Meydanı’na kadar süren etkinliğe 7’den 70’e beş bin kişi katıldı. Ellerinde meşaleler, Türk Bayrakları ve Atatürk’ün özdeyişlerinin bulunduğu pankartlar taşıyan Bodrumlular, renkli görüntüler oluşturdu. Bodrum Lisesi Bandosu’nun eşliğinde yapılan yürüyüşe katılanlar, sokakları, “Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganlarıyla inletti.