Ege Buca FK gümbür gümbür

Buca FK gümbür gümbür

25.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz sezon TFF 3. Lig’deki Tire 1922 Spor’un yarışmacı haklarını devralarak yeni bir oluşum içine giren Buca FK’yı değerlendiren yazarlarımız, “Genç Başkan Cihan Aktaş’ın akılcı politikalarıyla yol haritası çizilen bu yeni kulübe sadece Bucalılar değil, tüm İzmir’in sahip çıkması gerekiyor. İlçe’nin yeni yüzü Buca FK başarı basamaklarını tırmanacaktır” dedi

Buca FK gümbür gümbür

- Tire 1922 Spor’un yarışmacı haklarının Buca’ya satışı sonrası, Buca’da yeni bir futbol kulübü doğuyor. Öncelikle Tire 1922 Spor’u ve devir sonrası ortaya çıkan Buca FK hakkında görüşleriniz nelerdir?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Tire 1922 Spor geçtiğimiz yıl yine Play Off’ta kaybetti. Play Off’ta evinde oynadığı Nevşehir BLD maçında canlı olarak izledim. Öncelikle Tire seyircisinin o muhteşem statta hemen hemen yok denecek kadar az olması benim adıma bir hayal kırıklığıydı. Daha büyük bir destek ve daha büyük bir coşku görmeyi arzulardım. Sonrası Bucaspor başkanı Cihan Aktaş’ın kulübü devraldığı ve yarışmacı kulüp olarak Buca Fk olarak devam edeceğini hepimiz biliyoruz. Büyük bir fedakarlık. İçinden çıkılması gereken birçok sorun var. Yarışmacı hakları Buca FK’ya gelirken dernek yönetiminin Tire’de kalacağı ilan edildi. Yeni oluşumda Cihan Başkan geçen yıl Bucaspor’da yaşadığı mutsuz ve üzüntülü günlerin yerine çok iyi sonuçlar alacağına inandığı bir şampiyonluğa oynayacak bir takım hedefliyor. Zor ve uzun bir süreç. Kolay gelsin.
Bülent Buda: Tire 1922 Spor’un yarışmacı haklarını Cihan Aktaş kurallar izin verdiği için satın aldı. İsmini de Buca FK koydu. Maçlar Buca’da oynanacak. Peki, Tire’de o tesisler niye yapıldı? Tire’de bir takım kaldı mı? Anlamakta zorlandığım şeyler bunlar. Gelecekteki gelişmelere göre yorumlamak daha uygun olacaktır.

Haberin Devamı

- Buca FK’nin yeni oluşumunda yapmış olduğu transferleri değerlendirir misiniz?

Fatih Tanfer: Temmuz ayının sonuna geldiğimiz bugünlerde Buca FK gerçekten oyun anlayışları ve kararlılığı ile oyun zekalarıyla futbolda önemli yer edinmiş oyuncuları kadrosuna dahil etti. İsimleri saymak gerekirse Mustafa Şen, Karagümrük’ten Benjamin Fuchs, Hekimoğlu Trabzon’dan Cafercan Aksu, Pazarspor’dan Ceyhun Demircan, Göztepe’den İsmail Köse ve Uşakspor’dan Tayfur Emre’yi renklerine bağladı ayrıca Tire 1922 Spor’da geçtiğimiz sezon yüksek performans sergileyen Gökhan Erdöl, Berke Bıyık’ı transfer etti. Buca FK’nın bundan sonra yapması gereken yeni oluşumu seyircisinin de kabullenip, desteğini en üste çıkarmasıdır. Cihan Başkan’ın yaptığı bu organizasyon maddi açıdan büyük bir fedakarlık olduğu unutulmamalıdır. Umarım her şey yolunda gider. Sezon içindeki gelişmeleri izleyeceğiz. Umarım, büyük fedakarlıklarla gerçekleşen bu oluşum hak ettiği yere gelir ve İzmir futboluna ayrı bir heyecan getirir.
Bülent Buda: Şu sıralar teknik birimi belirlenmemiş takımın transferler yapılıyor. Hangi ölçütlere göre değerlendirme yapılıyor orası meçhul. İsimler fena değil. Bu ligin çok üzerinde deneyimli oyuncular transfer ediliyor. Ama sonuçta toplama bir takım kuruyorsunuz. Takımın lige hazır olması, futbolcuların birbirini benimsemesi ya da aidiyet duygusu gibi kavramlar belirsizliğini koruyor. Bu aşamada, taraftar amatör kümeye düşen Buca’yı destekleyecek, ya da paranın gücüyle oluşturulmuş bu toplama takımın arkasında mı duracak. Bana göre Bucalıyım diyen herkesin her iki takıma da sonuna kadar destek vermesi en doğru karar olacaktır.