Ege Buca, nefes alacak!

Buca, nefes alacak!

12.12.2022 - 00:30 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca’da atıl durumda kalan demiryolu hattının belediyeye tahsis edildiğini söyledi, “Yeşil alan olacak” dedi.

Buca, nefes alacak

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca’yı ikiye bölen 2 bin 350 metre uzunluğundaki demiryolu hattının TCDD tarafından Buca Belediyesi’ne tahsis edildiğini açıkladı. Toplamda 39 bin 660 metrekarelik alanın rekreasyon ve yeşil alan olarak kullanılacağını belirten Kaya, “Yıktığımız Buca Cezaevi arazisinde sağladığımız yeşil alandan sonra, bir alanda daha ilçeye yeşil alan kazandırdık. Buca nefes aldı, İzmir kazandı” diye konuştu. Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

Buca, nefes alacak

84 bin 102 metrekare

“Buca’nın en büyük sorunlarından birisini daha çözdük. Bu büyük sorunu siyaset üstü tutarak, son Başbakan Binali Yıldırım’ın ifade ettiği gibi, ‘Sözkonusu İzmir ise gerisi teferruattır’ dedik. Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a, ‘bu sorunu birlikte çözelim’ çağrısında bulunduk, çağrımıza karşılık verdi.”

 TCDD Genel Müdürlüğü tarafından, 2 bin 350 metre demiryolu hattı, 471.30 metrekare ise kapalı olmak üzere toplamda 39 bin 660 metrekare alanın Buca Belediyesi’ne rekreasyon ve yeşil alan olarak kullanılmak üzere tahsis edilerek, yer tesliminin yapıldığını belirten Kaya, “Vatandaşımızın keyifle zaman geçirebileceği yürüyüş yolları, spor alanları ve parklar bulunacak. İlçenin en önemli sorunu olan Buca Cezaevi’ni yıkıp, orada kazandırdığımız 44 bin 442 metrekare sosyal donatı alanı ve yeşil alandan sonra, 39 bin 660 metrekarelik bir alanı daha Bucamıza kazandırmış olduk. Bu yaptığımız iki işle birlikte, güzel ilçemize toplamda 84 bin 102 metrekare yeşil alan ve sosyal donatı alanı kazandırdık ve Buca nefes aldı” dedi.

Haberin Devamı

İzmir’e 18.3 milyarlık yatırım

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, TOKİ tarafından İzmir’e yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Kırkpınar, 30 Ekim 2020’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki İzmir depreminin hiçbir anını unutmadan kentte depremin izlerini silmeye çalıştıklarını vurguladı. Toplu Konut İdaresi tarafından İzmir’de yapılan yatırımlara değinen Kırkpınar, “Deprem sonrasında rezerv alan da dâhil olmak üzere 5 bin 61 konut planlandı, bin 404 konut ve 289 dükkan bitirilerek hak sahiplerine teslim edildi. 3 bin 657 konutta da kısa süre içinde anahtar teslimi olacak. Güncel yatırım miktarı 18.3 milyar lirayı buldu” dedi.