Ege BUCASPOR’DA CİHAN AKTAŞ DESTANI

BUCASPOR’DA CİHAN AKTAŞ DESTANI

26.05.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

Misli.com 3. Lig Play Off finalinde Bucaspor 1928 İskenderun FK’yı seri penaltılarla 5-4 yendi ve adını 2. Lig’e yazdırdı. 3 yıl önce borç batağında olan kulübün başına geçen genç Başkan Cihan Aktaş, sarı lacivertlileri küllerinden yeniden doğurdu. Maç sonu büyük sevinç yaşayan Aktaş “Kendi evlatlarımızla 2. Lig’e çıktık. Bu gurur bize yeter. Hedef her yıl bir üst lig olacak” dedi

BUCASPOR’DA CİHAN AKTAŞ DESTANI

Berke Mankır Milliyet - Misli.com 3. Lig Play Off finalinde Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda İskenderun Futbol Kulübü’nü normal süresi 1-1, uzatma dakikaları da 2-2 biten maçta seri penaltılarla 5-4 yenerek adını 2. Lig’e yazdıran Bucaspor 1928, Buca’ya 11 yıl sonra şampiyonluk coşkusu yaşattı.

Haberin Devamı

Gelen Play Off şampiyonluğunun ardından Başkan Cihan Aktaş’ın yeni sezonda Bucaspor 1928 kulübünün Bucaspor A.Ş. olarak eski armayla yarışacağını açıklaması da camiada sevinç yarattı.

Hayaller gerçekleşiyor

Son olarak 2009-2010 sezonunda 1. Lig’de kupa coşkusu yaşayıp Süper Lig’e adını yazdıran Bucaspor, en üst ligde tek yıl kalmasının ardından çöküşe geçti. Önce 2014-2015’te 1. Lig’e veda eden İzmir ekibi, 2017-2018’de 2. Lig’den düştü. Son olarak da 2018-2019’da 3. Lig’e veda edip Bölgesel Amatör Lig’in yolunu tutan Bucaspor taraftarını kahretti. Ancak Başkan Cihan Aktaş, ilçenin profesyonel takımdan yoksun kalmaması adına önemli bir hamle gerçekleştirdi. Tire 1922 Spor’un yarışmacı haklarını alan Aktaş, ilçeye profesyonel lig heyecanı yaşattı.

Haberin Devamı

Bu sezon sürekli zirve yarışında olan Bucaspor 1928, şampiyonluğu kıl payı kaçırsa da hedefine Play Off’tan ulaştı. İskenderun FK ile kıran kırana bir maçta karşı karşıya gelen Bucaspor, 78’de geriye düşse de pes etmedi ve 5 dakika sonra beraberliği yakalayıp müsabakayı uzatmalara götürdü.

Uzatma dakikalarında Tunç’la öne geçip avantajı eline geçiren Buca üstünlüğünü koruyamadı ve 120 dakika 2-2 berabere bitti.

Bucaspor’da Başkan Cihan Aktaş, zor bir maçı geride bıraktıklarını dile getirdi. Aktaş, “Bucaspor, 1928 yılında kurulmuş. Bu ülkede hakikaten Çağlar, Cengiz her ne kadar Altınordu dense de, Bucaspor kökenli bu çocuklar.

Sürekli yetiştiriciliği ile ön planda olan, sürekli altyapıdan futbolcu çıkaran bir kulüp. Ben bu kulübün 3 yıl önce başına geldiğimde borç batağına batmış, kapanmak üzereydi. 2. Lig’den düşmüş, bizdeyken 3. Lig’den Bölgesel Amatör Lig’e düştü.

Her şeyden önce İzmirli gençleri Avrupa’ya çıkaran bir kulüptü. Yetiştiricilik noktasına baktığınızda, bence bambaşka bir yeri var. Daha da güzel yerlere taşıyacağız” ifadelerini kullandı.Başkan Aktaş, “Biz ne yapmak istiyoruz? diye sorduk kendimize Bucaspor’u alırken. ‘Tekrar yetiştirici kulüp olması konusunda hareket edelim’ dedik. Bugün bu şampiyonluğu alan takımdan ilk 11’deki 6 kişi altyapı çocuğu. Bu kadronun içerisinde 18 kişilik kadronun 12’si altyapıdan ve bunların yaş ortalamasına bakarsanız 16-17.

Haberin Devamı

Sahadaki çocukların çoğunun yaşları 20’ydi. Kendi yeteneklerimiz ile şampiyon olduk.

Bunu yapmak için zaten bu kulübü satın aldık, borçlarını kapattık. Türk futbolunda ödeme düzenine bakarsanız en iyi ödeme düzenine sahip, şu gün şu tarihte neredeyse futbolculara hiç borcu olmadan gelmiş bir kulüptür” dedi.

’Türk futboluna katkı’

“Zamanımın birçoğunu buraya harcıyorum. 3. Lig, 2. Lig bizim hiçbir zaman hayalimiz değil. Nereye gidebiliriz noktasında baktığımızda, ‘Avrupa’da nereye gidebiliriz’e bakıyoruz. Biz bu kulübü her sene üst lige çıkarma yönünde bir strateji uyguladık. Geçen sene pandeminin aksiliğini yaşadık, yine Play Off’ta çıkamadık. Bu sezon da kaybedebilirdik. Ama bizim burada var olma sebebimiz, Türk futboluna gerçek anlamda katkı sunabilmek. 3. Lig kulübü olarak sporcu sağlığı merkezine 15 milyon liralık yatırım yaptık” diye konuştu.

BUCASPOR’DA CİHAN AKTAŞ DESTANI

‘Savaşları askerler kazanıyor’

Haberin Devamı

Teknik Direktör Uğur Balcıoğlu, “Karakterli, dürüst, çalışkan bir futbolcu topluluğu ile beraber bir yola çıkmak çok güzel. Sonuç itibarıyla şampiyon olmak çok daha güzel. Çocuklarla beraber aşağı yukarı 6 aydır evlerimize gitmedik. Hiç ayrılmadık, beraber ekmeğimizi bölüştük. Her şeyimizi paylaştık. Onlara o zaman da; ‘Paralarınız hesaplarınızdan silinebilir, evlerinizi kaybedebilirsiniz ama silinmeyecek bir şey var, o da şampiyonluk’ demiştim. Onlar isimlerini Bucaspor ve futbol tarihine altın harflerle yazdırdı” dedi.

“Hiç de kolay olmadı, çok çalıştılar” diyen Balcıoğlu, “Daha önce oyuncularıma da; ‘Savaşları bizler yönetiyoruz, komutanlar yönetiyor ama savaşları askerler kazanıyor ve ben de böyle askerlere sahip olduğum için çok mutluyum.’ Tekrardan camiamıza, kulüp başkanımıza, bütün personelimize, taraftarımıza, teknik ekibime, tesiste çalışan bekçisinden çimcisine, unuttuğum kim varsa. Annemin ellerinden öpüyorum, babam cennettedir umarım; babama gönderiyorum şampiyonluğu. Aklıma gelmeyen herkese hediye ediyorum. Biz bir şey yaptık, hiç vazgeçmedik. O yüzden oyuncularıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BUCASPOR’DA CİHAN AKTAŞ DESTANI

Buca, sabaha kadar uyumadı

Final maçında penaltılarda kaleci Kıvanç kalesinde adeta devleşti. İki penaltıyı çıkaran 27 yaşındaki eldiven, maçın kahramanı olarak şampiyonlukta çok büyük pay sahibi oldu.
Gelen Play Off şampiyonluğunun ardından Bucalı futbolseverler de sokağa döküldü.
Bucaspor’a gönül verenler meydanlarda ve caddelerde sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen doyasıya zaferi yaşadı. Meşaleler yakıp tezahüratlarda bulunan binlerce kişi büyük hasreti sonlandırdı. İlçenin Teknik ekip ve futbolcular ise kupa törenin ardından otobüsle İzmir’e döndü. Sabaha karşı Kaynaklar Tesisleri’ne gelen takım istirahate çekildi.