Ege Büyü bozuldu!

Büyü bozuldu!

18.10.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de 4 haftadır sahadan puansız ayrılan Göztepe, 1-0 geriye düştüğü müsabakada Kasımpaşa’yı Jahovic ve Tijanic’in golleriyle 2-1 dize getirmeyi başardı. Puanını 8’e çıkaran sarı kırmızılılar, hırsı ve mücadelesiyle ‘Kolay kolay teslim olmam’ dedi

Büyü bozuldu

Göztepe, deplasmanda Kasımpaşa karşısında kalede İrfan Can’a görev verirken, defans üçlüsünü Atınç, Atakan ve Kahraman’dan oluşturdu. Top rakipteyken bekleri Murat ve Burekovic’i geri çekerek beşli savunma yaptı. Halil maçın başından itibaren çok istekliydi. Ancak Kasımpaşalı oyuncuların ikili-üçlü sıkıştırmalarına maruz kaldı. Maçın 40. dakikasında Halil oyundan çıkıp yerini Lourency’ye bıraktı.
İlk 13 dakikada Kasımpaşa kalesinde pozisyonlar buldu. Göztepe’de orta alanda Obinna yine dinamik, çalışkandı. Soner ve Tijanic yedek olunca yanında Yalçın ve Cherif Ndiaye kendisine eşlik ettiler. Jahovic eski maçlarına göre daha gayretliydi. Kasımpaşa ise dakikalar ilerledikçe çabuk ve oyun aklı üst düzeydeki iki oyuncusu Travnik ve Eysseric ile orta alanda üstünlüğü ele aldı. Hücumda Yusuf ve etkili santrforları Jörgensen ile pozisyonlar aradı. 37. dakikada Göztepe ilk yarıda yakaladığı en önemli pozisyonda Burekovic ceza alanı çizgisi içerisinde arkadaşlarına pas vermek yerine topu kapalı köşeye vurmayı düşününce mutlak bir gol kaçtı. Birinci yarının son bölümünde Kasımpaşa baskısını artırdı. Sebebi de orta alandaki Travnik ve Eysseric’in yüksek pas bağlantılarıydı. İkinci yarıyla birlikte mutlak gol bulmak isteyen Kasımpaşa’da 51. dakikada Eysseric ortaladı.
Yusuf Erdoğan arka direkte topu Göztepe ağlarına yolladı. Yenik duruma düştükten sonra Göztepe, sabırlı bir şekilde geriden oyun kurmayı denedi. Gol bulmak adına baskısını artırdı.
67. dakikada Ndiaye vurdu top kaleci Harun’dan döndü. Jahovic topu Kasımpaşa ağlarına yolladı. Göztepe oyunun temposunu istediği gibi ayarladı ve rakip kaleye yerleşti.
87. dakikada Tijanic, Göztepe adına yıllarca unutulmayacak bir gol attı.
1-0 mağlubiyetten 2-1 öne geçip hak ettikleri üç puanı aldılar. Taraftarlarına, “Ben Göztepe’yim. Kolay kolay teslim olmam” dediler.

Haberin Devamı

MAÇIN KARNESİ

KASIMPAŞA: Harun Tekin, Hadergjonaj, Donk, Brecka, Eren Elmalı, Tarkan Serbest (Dk. 78 Umut Bozok), Travnik, Dirar (Dk. 65 Hajradinovic), Eysseric, Yusuf Erdoğan, Jorgensen
GÖZTEPE: İrfan Can, Murat Paluli (Dk. 81 Kerim Alıcı), Atınç Nukan, Kahraman, Burekovic (Dk. 67 Berkan Emir), Atakan, Obinna (Dk. 67 Soner Aydoğdu), Yalçın, Halil Akbunar (Dk. 40 Lourency), Cherif Ndiaye (Dk. 81 Tijanic), Jahovic
GOLLER: Dk. 51 Yusuf Erdoğan (Kasımpaşa) - Dk. 68 Jahovic, Dk. 86 Tijanic (Göztepe)
SARI KARTLAR: Eysseric, Jorgensen, Donk (Kasımpaşa) - Soner Aydoğdu (Göztepe)